Dimecres, 1 de març del 2017 | 14:07
Opinió · Política catalana
Judicialització inútil
Fèlix Martí
Filòsof
Les imatges del judici de Francesc Homs a la seu del Tribunal Suprem fan recordar el lamentable destí d'un edifici, el convent de les "Salesas Reales", que la dictadura va utilitzar com a escenari de la repressió protagonitzada pel TOP (Tribunal d'Ordre Públic) i que abans ja va hostatjar el Tribunal Especial de Repressió de la Maçoneria i
 ·
Notícia · Seguretat
Aquest divendres conferència de Miquel Sellarès a Sta M. de Palautordera
Aquest divendres 3 de Març a les 20h  el president del Centre d'Estudis Estatègics, Miquel Sellarès,  farà una conferència sobre "Catalunya i la seguretat Nacional". Aquest està organitzada per l'ANC de Santa Maria de Palautordera i tindrà lloc a la Quadra Sala Cultural d'aquesta localitat.
 ·
Notícia · Nació Digital
Josep Cuní deixarà 8tv quan acabi la temporada
Canvi estructural a 8tv, la televisió del Grupo Godó. El seu periodista estrella, Josep Cuní, responsable del programa d'actualitat que s'hi emet cada vespre, deixarà la cadena a final de temporada. La direcció de l'emissora ha decidit no comptar amb el conductor de 8 al dia ni amb el seu equip la propera temporada,
 ·
Notícia · Llengua
La Comunitat Sikh de Catalunya guanya el IV Premi Martí Gasull i Roig
La Comunitat Sikh de Catalunya ha recollit  el IV Premi Martí Gasull i Roig, un guardó obtingut per votació popular després de tres setmanes de votacions en què han participat 8.219 votants.
 ·
Notícia · Cultura
El Tsunami de Joan B. Culla
Grup 62 acaba de publicar "El Tsunami" de Joan B. Culla. Com i per què el sistema de partits català ha esdevingut irreconeixible. Aquesta obra vol ser una guia per comprendre el nostre sistema de partits polítics després del tsunami que l'ha transformat de dalt a baix
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Miquel Sellarès
Periodista
El sobiranisme actua i ha actuat amb fermesa, però també amb molt de seny i responsabilitat. A més a més, ha estat disposat, en tot moment, al diàleg i la negociació amb l'Estat, però sense línies verdes ni vermelles, ni acceptant els dogmes de fe de l'Espanya eterna i imperial.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
López: "Les decisions del Parlament potser seran inconstitucionals, però l'expressió democràtica de qualsevol Parlament és llei"
En un article a l'Ara Jaume López afirma que "Ja se sap què passa quan es contraposa llei a democràcia: el feixisme". Les paraules de l'exministre i exlíder del PPC, Josep Piqué, resumeixen molt bé el marc que volen imposar en el relat del procés sobiranista els no independentistes i,
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Ginesta:"A Madrid saben perfectament que el Procés, si s'encalla i s'espatlla, serà per culpa dels propis líders independentistes"
En un article al Punt Avui Xavier Ginesta afirma que "Els partits polítics són com una espècie d'organismes vius que estan en permanent adaptació al medi. Per això, l'exercici de la política és tan procliu a la rumorologia, a l'especulació desenfrenada per tots aquells que s'ho miren amb més o menys distància, des de la redacció d'un diari, els lobbies o el despatx d'una universitat"
 ·
Recull de premsa · Història
Colomines: "Per què s'equivoca Jordi Amat?"
En un article al Nacional Joaquim Colomines  en relació a Jordi Amat afirma "Amat fa com els postmoderns, que van arribar a l'extrem de defensar que la història no existeix i que només és una recreació de l'historiador. El que no va viure, Amat s'ho inventa amb una literatura bucòlica, molt pròpia del seu tarannà romàntic i naturalista".
 ·
Recull de premsa · Política
Vives: "El que fa por a l'Estat és el nostre compromís indiscutible amb la cita que tenim fixada amb la història"
En un article a l'Ara Antoni Vives titulat "La cita amb el destí"  afirma "La nostra legitimitat per esdevenir sobirans ve de les urnes i de la representació parlamentària. El Parlament actual ja és el bressol pràctic del nou estatus nacional. La nostra cita amb el destí és a la cantonada".

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí