Dijous, 29 de desembre del 2016 | 12:41
Opinió · Política
El reial discurs de l'immobilisme pur i dur
Humbert Roma
Periodista
Per si ho havíem oblidat, i tot i que TV3 –per sort dels soferts televidents catalans que la seguim– va relegar el missatge al canal 3/24, el Regne d'Espanya té autocoronat un rei-emperador que cada Nadal se'ns dirigeix als seus súbdits –de grat o per força– per recordar-nos qui mana aquí.
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Miquel Strubell
Sociolingüista
Ha despertat un cert interès acadèmic l'anunci del congrés internacional RAUCIP 2017, "Recent Advances in Undermining Catalonia's Independence Process", que se celebra als Nuevos Ministerios de Madrid entre el 28 de desembre i el 7 de gener. S'estructura en deu ponències, que tradueixo al català:

Opinió · Política catalana
Unilateralitats i referèndums
Isidor Marí
Sociolingüista
És ben estrany que en el debat polític les veus institucionals catalanes hagin perdut de vista l'origen del conflicte actual entre Catalunya i l'Estat espanyol, i es limitin a parlar de la necessitat de fer un referèndum,
 ·
Crònica · Afers religiosos
Camprodon. Bisbe de Natzaret arrelat a Catalunya
Jaume Camprodón (1926/2016), bisbe emèrit de Girona (1973-2001), ha mort després de patir un ictus i quan feia tot just una setmana que havia complert  90 anys.

 ·
Notícia · General
Puigdemont:"Estic convençut que si els catalans decideixen que esdevinguem un Estat, molt aviat podrem veure la selecció nacional competint amb campionats oficials"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat  durant el partit que han disputat la Selecció Catalana de Futbol i la de Tunísia, que "Catalunya s'ha guanyat a pols poder competir oficialment a nivell internacional", i ha subratllat que, "des del Govern, treballem per aconseguir-ho".

 ·
Notícia · Cultura
El Govern crea el Guardó Pau Casals per enfortir la projecció internacional de Catalunya
El Govern ha aprovat la creació del Guardó Pau Casals "amb l'objectiu de fomentar la projecció exterior de la cultura catalana" i situar el model cultural del país com a referent i marca internacional, segons ha explicat el conseller de Cultura, Santi Vila, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.
 ·
Notícia · Cultura
El Solsonès dóna a conèixer el seu barroc
El Patronat de Turisme del Solsonès i l'Ajuntament de Riner han habilitat l'Espai Barroc, destinat a difondre el patrimoni artístic d'aquest període repartit per tota la comarca, un dels més importants de Catalunya. El centre d'interpretació és situat a la Casa Gran del Miracle, a Riner, i complementa un seguit d'actuacions d'agençament del llegat barroc executades a diverses esglésies de la comarca.
 ·
Recull de premsa · Política
Sáez: "Estic plenament convençut que el govern espanyol no accedirà mai a pactar un referèndum i, a més, jugarà molt agressivament al tot o res"
En un article a l'Ara Ferran Sáez afirma "És gairebé segur que de pacte, o alguna cosa que s'hi assembli, no n'hi haurà cap. Ha quedat clar, oi?". Així afegeix "Del que parlarem aquí, per tant, és d'una altra cosa:
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí