Divendres, 13 de setembre del 2013 | 18:40
Crònica · Unió europea
Europa se la juga a Catalunya
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
El Govern confia, des de fa temps, en la pressió internacional per poder celebrar la consulta. En aquest camp, el president Mas ha anat fent feina amb discreció, a través de visites a l'estranger i explicant-se als mitjans de comunicació d'arreu del món. Aquesta és una batalla que està ben encarada i ara toca esperar-ne els resultats. Ara toca que Europa es mogui. Diu el periodista Giles Tremlett, bon coneixedor de la nostra realitat, al diari Ara: "Cal ser realistes. Per als països de la UE i la resta del món, això és un problema polític intern d'Espanya".
Opinió
El Cant dels Viatans
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
Tantes descripcions i articles sobre la Via Catalana deuen haver gastat els adjectius de la nostra llengua aquests dies. Dos dies després molts encara païm el que va passar aquest 11 de setembre. 400 quilòmetres. Centenars de milers de persones, voluntaris i activistes.
Opinió
I ara què?
Isidre Palmada
Professor
La via catalana de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha estat un èxit que no ha sorprès ningú. Tothom s'ho esperava i la notícia hauria estat una cosa diferent. Fins i tot s'esperava el civisme, el bon rotllo i la bona disposició.
 ·
La fotografia
Informació, prevenció i tolerància zero el 12 d'octubre
Els incidents a la llibreria Blanquerna, a Madrid, i les petites accions a diferents locals de partits polítics i a la residència estiuenca del president Mas, obliguen a continuar alerta. Cal exigir a la Policia de Catalunya que impedeixi qualsevol acció il·legal.
 ·
Llibres / revistes
Bellesguard
 ·
Recull de premsa
Albinyana: "L'actitud dels governs d'arreu està canviant"
"Les ambaixades traslladen a les seves capitals la sensació que el que està passant a Catalunya no és un conflicte entre elits polítiques que es pugui resoldre amb un pacte de despatxos [...] sinó que la gent vol decidir a les urnes el seu futur col·lectiu".
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "Les concentracions tenen un límit. Ara toca rematar la qüestió: exercir el dret a decidir"
"No podem estar tota la vida esperant quina serà la propera gran exhibició de la força del sobiranisme català. És l'hora de votar amb llibertat, amb pau i amb ordre democràtic. Els catalans estem farts d'ésser nacionalistes, volem ser ciutadans normals".
 ·
Llibres / revistes
Cicatrius de 1714
 ·
Crònica · Política catalana
Set conseqüències de l'èxit de la Via Catalana
Roger Buch (@rogerbuch)
Politòleg. blocdenroger.blogspot.com
1. Conseqüències polítiques internes. La Via Catalana dóna forçes i apreta, a la vegada, el Govern i el Parlament,  que veuen com tenen un poble que no només els anima i els empeny sinó que els passarà per sobre si no s'aturen. Enfrontar-se a legalitat establerta és un repte de gran magnitud per a qualsevol govern. Per llançar-s'hi, res millor que tenir la seguretat que, si les coses es compliquen, no estaran sols.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí