Dimecres, 6 de maig del 2015 | 19:19
Notícia
Nou atac de la política despòtica de Wert
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha mostrat ferma davant el darrer dels atacs de Wert a la immersió lingüística, i tots els partits menys el PP i C's s'oposen al colonialisme educatiu que vol imposar el Govern Rajoy a les aules catalanes.
 ·
Crònica · Política catalana
De la crisi de règim a la crisi d'Estat
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
A les eleccions generals del Regne Unit d'aquesta setmana l'Scotish National Party (SNP) guanyarà a la majoria de circumscripcions escossesses i la seva representació serà la tercera en nombre de diputats a la Cambra dels Comuns. El parlament britànic tindrà una nombrosa minoria nacional que recordarà la presència de diputats irlandesos durant dècades fins que van obtenir la independència.
Opinió
L'Europa del segle XXI
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Aquests darrers dies els mitjans de comunicació ens han recordat els 70 anys de la fi de la Segona Guerra Mundial (1939-45) i ha donat la casualitat que aquesta setmana he anat a veure la pel·lícula El maestro del agua que, a part d'altres consideracions que no venen al cas, tracta sobre la Primera Guerra Mundial (1914-18).
Opinió
Gràcies Duran
Isidre Palmada
Professor
Un ressentit t'esclata un improperi als morros. Et sorprèn i el voldries contestar, debatre. Després li veus la intenció i ho deixes. O bé, no! Et sedueix el nus. L'anècdota mostra una veritat que t'interpel·la.
 ·
Notícia
Els atacs de l'Estat fan recular el català
Un nou InformeCAT torna a evidenciar que el principal obstacle del català és l'Estat. L'estudi alerta de la intensificació de les agressions de l'Estat a la llengua catalana durant aquest darrer any, com ha estat l'aprovació de 50 noves lleis que imposen el castellà en territoris de parla catalana.
 ·
Llibres / revistes
24M. Els eixos del canvi
Documents
InformeCAT 2015
 ·
Crònica · Pla de lleida
No direm el vostre nom
Ivan Mambrillas
Si no és cert, com volia un desventurat filòsof francès, que, fora del domini de la ciència, tot just sapiguem on tenim la mà dreta, tampoc és postulable que hi hagi res semblant a unsa sentit comú capaç de discernir, fàcilment, per exemple, quin partit polític ens farà patir menys: confiadament, entusiàsticament, la majoria d'un poble pot votar, en efecte, en contra dels seus interessos.
 ·
Recull de premsa
Espada: "Encertar en la nova direcció de l'ANC és clau pel front de la majoria social per la independència"
"Els comicis per la renovació de la direcció de l'Assemblea són fonamentals per a la consecució de la llibertat nacional de Catalunya".
 ·
Recull de premsa
Bassas: "El sobiranisme és ple de persones informades i preparades"
"Avui, "catalanisme moderat" remet a patologia lleu, a excepció tolerable, a vergonyeta, i milions de catalans ja han passat aquesta pantalla".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí