Dimarts, 24 de gener del 2017 | 14:37
Crònica · Política catalana
Concòrdia Cívica, el nou invent de l'unionisme
L'unionisme civil té un gran problema : que són els que són. Així, tot i que canvien sovint de denominació tots ells pertanyen a les mateixes quatre o cinc associacions però acaben sent sempre els mateixos. Tots ells depenen, ja sigui d'una manera directa o indirecta, de la mateixa "mamella"...l'Estat.

Crònica · General
Com hem de pagar la seguretat civil?
Dins l'Estat espanyol el gruix del finançament dels serveis públics es fa independentment de l'origen dels ingressos. És a dir, per un costat es cobren impostos directes (renda, patrimoni, societats, successions) o indirectes (IVA, combustibles, cànon aigua), i

La fotografia · Nació Digital
El manifest del Pacte Nacional defensa un referèndum "acordat" que tingui un resultat "vinculant" i "efectiu"
El manifest redactat pels vuit integrants del comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum oficialitza la demanda d'una consulta vinculant per decidir el futur de Catalunya i prioritza la via pactada amb l'Estat.
Notícia · Política
Antoni Segura nou president del CIDOB
El catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Barcelona, Antoni Segura, acaba de fer-se càrrec de la presidència del CIDOB, el prestigiós think tank de política internacional. Per Segura aquest té "un prestigi internacional evident. Es considera el millor del sud d'Europa i el 58è en el rànquing mundial" i
Crònica · Seguretat
Quan alguns policies es manifesten... sense un motiu clar
El posicionament de determinats grups socials sobre la tasca policial ha qüestionat des de fa un temps aquesta activitat pública, ja que algunes situacions, molt concretes, han posat a prova les seves habilitats. Sobretot, ha estat entre la policia més propera, per casualitat, en contacte amb determinats col·lectius de persones,
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Autoeliminat Puigdemont de l'equació, l'únic dirigent institucional del procés amb bitllet a totes les destinacions és Junqueras"
En un article a la Vanguardia Francesc-Marc Álvaro afirma que "els dirigents dels partits independentistes estan convençuts que l'electorat els castigarà si no compleixen amb el compromís del referèndum i això condiciona cada pas".
Recull de premsa · Política catalana
Soler:"Amb la magnitud dels reptes que esperen a la cantonada, si no hi ha una mica de sentit d'estat és impossible que el país surti reforçat d'aquesta singladura"
En un article a l'Ara Toni Soler es fa ressò de les declaracions de Lluís Llach en les que aquest ha afirmat "que si no hi ha acord pels pressupostos abandonarà abandonarà el Parlament i tornarà a casa" i al respecte ens diu "¿És un xantatge emocional? Potser sí, però hi té tot el dret".
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Miquel Strubell
Sociolingüista
La CUP va decidir aspirar a entrar en la política parlamentària en una cruïlla crucial de la història del nostre poble: abans de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012. Ho va fer, per raons que segurament ha explicat públicament, i no qüestiono pas la legitimitat d'aquella decisió. I ho va fer amb èxit.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí