Divendres, 4 de novembre del 2011 | 19:23
 ·
Crònica · Madrid
El PP busca el suïcidi fiscal de Catalunya
L'enquesta del CIS evidencia ha confirmat dues coses: a) Rajoy pot treure el 20-N una majoria més sòlida que Aznar l'any 2000; i b) el PP és el partit que més creix al nostre país. Si el 20-N es compleixen aquests pronòstics, Catalunya estarà davant d'un nou dilema molt seriós.

 ·
Crònica · Anàlisi política
Construint l'Estat propi
Marc Sanjaume
Politòleg
El Palau Robert va acollir ahir la 1ª Conferència sobre l'autodeterminació de Catalunya amb el títol Building a New State (Construint un nou Estat) organitzada per la plataforma Sobirania i Justícia.
 ·
Crònica · Política
Catalunya resisteix al tsunami blau
Joan Serra
El darrer sondeig del CIS mostra com el Principat, juntament amb Euskadi, és l'únic lloc on el PP no guanyaria aquest 20-N. El PSC mantindria la primera posició, tot i caure en picat, amb 16 diputats, seguit de CiU, amb 13, i el PP, amb 12. ERC, per la seva banda, confirmaria la fi de la sagnia electoral i els primers indicis de recuperació mantenint els 3 diputats actuals.
 ·
La fotografia · Societat civil
L'ANC commemorarà el 40è aniversari de l'Assemblea de Catalunya mirant al futur i reivindicant la feina pendent

L'acte es farà aquest 7 de novembre a l'Església de Sant Agustí, on es va fer aquell acte fundacional en la clandestinitat, justament 40 anys enrere. Serà un acte per recordar, però sobretot per lluitar per assolir els punts programàtics que encara no s'han aconseguit: l'exercici del dret a l'autodeterminació i l'aprofundiment democràtic.

 ·
Notícia · Política
Duran reivindica el pacte fiscal amb representants del món empresarial català
"Catalunya no podrà tornar a ser locomotora de l'Estat sense el pacte fiscal" ha declarat el candidat de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, en un acte de suport al pacte fiscal a la Llotja de Mar de Barcelona.
 ·
Notícia · Política
El PP arrasa a l'Estat i obtindria la majoria absoluta, segons el CIS...
Dóna als populars una forquilla d'entre 190 i 195 escons, mentre que el PSOE n'obtindria entre 116 i 121. PNB, Amaiur, ERC i UPyD empatarien amb 3 escons.

 ·
Notícia · Política
...i s'imposaria també als Països Catalans, però sense majoria absoluta
Compromís obtindria un escó i Joan Baldoví es convertiria en el primer diputat valencianista i progressista ocupant un seient al Congrés sense pertànyer a cap formació d'adscripció estatal.
 ·
La fotografia · Societat civil
Emotiu homenatge a Joan Solà: 'Joan Solà, de viva veu'
Deixebles, familiars, acadèmics, molts estudiants i personalitats de l'àmbit polític, universitari i cultural català han volgut homenatjar a l'IEC, aquesta setmana i per darrer cop, el lingüista Joan Solà.
 ·
Notícia · Societat civil
Manifestació a Perpinyà per la recuperació nacional catalana de Catalunya Nord
El proper 5 de novembre la capital de la Catalunya Nord acull una concentració massiva en contra de l'assimilació uniformitzadora dels estats i per la defensa de la diversitat lingüística.
 ·
Notícia · Política
PSM-IV-ExM presenta una campanya amb l'objectiu de representar als qui "pensen diferent"
"Defensarem la participació popular, les consultes populars, la democràcia participativa", ha explicat el candidat de la coalició, Miquel Ensenyat.
 ·
Recull de premsa · Política
Ribera: "El dia 20-N passarem per les urnes per última vegada. Però has de saber, Espanya, que s'ha acabat el bròquil"
"Tu i jo no ens entenem i, cosa que és pitjor, no ens volem entendre. La situació ha arribat a un límit de deteriorament que, francament, no és que no vulguem, és que ja no hi ha entesa possible".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí