Dimarts, 31 de maig del 2016 | 14:08
 ·
Crònica · Informe SIC
L'escut dels Mossos a la manifestació legionària?
Es va fer aquesta pancarta amb l'autorització de la Policia de Catalunya? Els ciutadans que van coincidir amb aquesta manifestació a la Via Laietana de Barcelona van quedar enormement sorpresos d'aquesta barreja d'insígnies institucionals en una manifestació d'exlegionaris de l'Exèrcit espanyol.
Crònica · Informe SIC
Els aparells de l'Estat, a l'espera del 26-J
El nerviosisme i la desorientació són les normes d'actuació dels aparells de l'Estat, i més nerviosisme encara a les clavegueres, que viuen de la lluita contra el sobiranisme. Aquests dies, la premsa digital propera als aparells de l'Estat ha començat operacions de distracció per intentar demostrar que les importants despeses de diner públic que s'utilitzen contra el sobiranisme català són ben utilitzatzades.
Opinió · Política catalana
ERC: operació d'alt risc i el futur
Miquel Sellarès
Periodista
Quan d'aquí a uns anys, els historiadors i analistes estudiïn les dues últimes dècades de la política catalana, trobaran indiscutible el protagonisme dels homes i les dones d'ERC. Els republicans han marcat el full de ruta de la política catalana, des de Colom, Carod-Rovira, Puigcercós, Ridao, i ara, Junqueras.
Opinió · Política catalana
La trampa del referèndum
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari

Tot el conflicte recent entre Catalunya i el Regne d'Espanya prové de la negativa a celebrar un referèndum sobre la independència. Després de les últimes eleccions espanyoles l'únic acord ferm entre el PP, Ciutadans i PSOE va ser la seva negativa a permetre un referèndum com el d'Escòcia.

 ·
Notícia · Política catalana
Demòcrates demana el vot per als partits clarament independentistes pel 26J
Presentar-se a les eleccions espanyoles del 26J només tenia sentit, per a Demòcrates de Catalunya, si s'aconseguia conformar una llista transversal de l'independentisme amb l'objectiu de bloquejar la política espanyola fins que es desbloquegés la catalana. Un cop rebutjada la llista per Esquerra Republicana, la proposta de Demòcrates de Catalunya va ser la coalició
 ·
Recull de premsa · Nació Digital
Jordi Sànchez: "Si l'Estat no respon, Europa entendrà una sortida unilateral"
El periodista Pep Martí li fa una extensa entrevista a Jordi Sànchez (Barcelona, 1964), politòleg i professor de la Universitat de Barcelona, ha estat reelegit president de l'ANC després d'un procés electoral amb moments de tensió. En la seva trajectòria hi ha activisme i acadèmia. Va ser portaveu de la Crida a la Solidaritat, després director de la Fundació Jaume Bofill i adjunt al Síndic de Greuges.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La CUP a la cruïlla"
En un article al diari Ara Toni Soler afirma que "Durant segles Catalunya ha estat un país poc polític, per no dir antipolític, i això no s'arregla d'un dia per l'altre". Així, afegeix "el poder està tan deslegitimat que Ada Colau ha arribat a l'alcaldia parlant d'empoderament popular,
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí