Dimecres, 2 de maig del 2012 | 19:36
Crònica · Política catalana
#novullpagar: Preparant el dia D
Roger Buch
Politòleg
La campanya #novullpagar la promou el català emprenyat que espontàniament i amb l'ajuda de xarxes socials es planta. Com les consultes, no és fruit de cap decisió premeditada en un full de ruta. És original, en això el catalanisme darrerament està molt fi.
 ·
Crònica · Anàlisi política
El dret de decidir, un nou paradigma?
L'auge de independentisme durant la darrera dècada a casa nostra ha anat acompanyat de moviments importants a la societat civil, a les institucions i més lentament als partits polítics. Malgrat que alguns voldrien haver vist més canvis i més ràpids, el procés de reforma de l'Estatut i la sentència posterior per a molts han evidenciat que ens trobem en un atzucac com a país.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Els ets i els uts
El Barça ha aconseguit superar el sot que suposa la marxa de Guardiola de la millor manera possible. Nomenar Tito Vilanova com a nou entrenador del primer equip el dia que Guardiola anuncia l'adéu és un cop d'efecte, d'orgull, en un moment difícil per la culerada. Ara s'obren alguns dubtes que caldrà resoldre.

Editorial
No tenim una estratègia nacional
Possiblement ens trobem en el millor moment, des de 1714, quant a conviccció i sensibilització independentista. Cada dia, d'una forma més desacomplexada, ciutadans de tots i cadascun dels sectors socials del país s'afirmen i es convencen de què no hi ha més sortida que la nostra independència nacional.
 ·
Crònica · Illes Balears
Malestar general
Les improvisacions i incoherències del Govern Bauzá semblen no tenir fi. Una setmana després d'haver dit que ja s'havien fet totes les retallades exigides per Madrid, el passat dilluns el Govern anunciava, en una roda de premsa fantasmagòrica, el tancament de l'Hospital General i del Joan March.
 ·
Crònica · Internacional
Clatellada a l'imperi mediàtic de Murdoch
Toni Reig
Periodista
Per una vegada, i sense que serveixi de precedent, el poder polític britànic ha desqualificat i actuat en contra dels interessos del conglomerat mundial més poderós en el camp de la comunicació: l'imperi mediàtic de Rupert Murdoch, amb el qual es troba estretament vinculat José Maria Aznar.
 ·
Recull de premsa · Política
Culla: "Estan preocupats i neguitosos, lluny de la conyeta de quan aquí jugàvem a ser lituans"
"Qui primer s'ha mobilitzat en vista de la possible secessió escocesa ha estat… la FAES; sí, la Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales, la fàbrica d'idees del PP, presidida per José María Aznar".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "El PSC, ¿optarà pel compromís radical amb els sectors populars, d'on obté bona part del suport?"
"Què farà el PSC si efectivament es produeix el xoc de trens entre els governs espanyol i català? [...] ¿Denunciarà la situació d'injustícia a Catalunya [...] davant dels altres partits socialistes europeus?".
 ·
Crònica · Política catalana
Eleccions, per a què?
Risc d'intervenció i eleccions. Una cosa i l'altra han corregut aquesta setmana com la pólvora pels passadissos del Parlament. El govern d'Artur Mas sembla paralitzat davant el risc d'una imminent intervenció i a Madrid ja busquen quina ha de ser la víctima propiciatòria per enviar un missatge de fermesa a Europa i els mercats castigant alguna de les autonomies.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí