Dijous, 5 de novembre del 2015 | 13:17
Opinió · Col·lectiu Joan Crexell
Quan la Corpo i l'audiovisual siguin una prioritat (1)
Jordi Fortuny
Periodista, @jordifortuny1
La situació política excepcional que viu Catalunya, des de tots els punts de vista, marca des de fa temps l'agenda governamental, la parlamentària i la dels partits polítics. Les prioritats manen i les coses importants que no són prioritàries es posen a la cua de la llista.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Omella (¿bisbe de Barcelona?), cardenal Bertone (premiat per "La Vanguardia") i el sacerdot detingut al Vaticà
Juan José Omella, pràcticament nou bisbe de Barcelona gràcies a les pressions del Govern espanyol, i el cardenal Tarcisio Bertone, premiat per "La Vanguardia", tenen algun tipus de relació amb l'afer del sacerdot Lucio Angel Vallejo Balda detingut al Vaticà.

 ·
Crònica · Política catalana
Som més i ho farem bé
Hem d'estar cognitivament en guàrdia per evitar la més lleu persuasió dels sofismes del nacionalisme espanyol, els quals parasiten eficaçment en l'autoexigència de l'independentisme tocant a les garanties democràtiques d'una eventual ruptura.
Opinió · Seguretat
Utilitzar la Guardia Civil a Catalunya
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i a la vegada candidat a la reelecció del PP a Catalunya per a les properes eleccions generals, ha deixat clar que els milers de guàrdies civils destinats a Catalunya i policies nacionals (fins a uns 7.000 efectius) podrien intervenir per mantenir l'ordre constitucional.
 ·
La fotografia
Un gran acte davant la presó Model exigirà el 20N Justícia pels crims del franquisme.
Òmnium Cultural ha presentat aquest migdia l'acte final de la campanya "Justícia pelscrims del franquisme", que tindrà lloc el proper 20 de novembre al centre de Barcelona,coincidint amb els 40 anys de la mort del dictador Franco.

 ·
Recull de premsa
Pugès: "Jo em rebel·lo! Vull polítics amb sentit del ridícul i amb sentit d'estat!"
En un article al Punt Avui Pere Pugès explica el seu descontentament amb els partits polítics després de les eleccions del 27-S. Els demana unitat d'acció  i exposa les seves raons per les quals creu s'hauria d'anar junts a Madrid.
 ·
Recull de premsa
Cardús:"El camí fa pujada, i anem a peu"
En un article al diari Ara el sociòleg Salvador Cardús fa un "anàlisi dels errors de campanya" dels que afirma ens permeten  "veure quins són els punts febles de l'independentisme, sovint derivats —paradoxalment— de les seves pròpies fortaleses i, per això, més difícils de reconèixer"
Opinió · Política catalana
La saviesa del poble
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
Com més s'acosta el dia 9 de novembre de 2015, data simbòlica de l'esfondrament del mur de Berlín, a Catalunya els nervis i les corredisses pels passadissos i les tertúlies s'intensifiquen.


Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí