Dijous, 7 de febrer del 2013 | 19:31
Opinió
Estimar Espanya, estimar Catalunya
Miquel Strubell
Sociolingüista
Hi ha gent com Luis del Olmo, segons ens explica l'incansable Víctor Alexandre, que diuen estimar tant Catalunya com Espanya. Crec que n'hi ha moltíssima, de fet: les enquestes totes ho corroboren. En efecte, un dels grups més nombrosos, a totes les enquestes, és dels que afirmen sentir-se "igualment" català i castellà. Jo no entraré a valorar si és o no certa, o possible, aquesta afirmació de doble identitat. Ni pel que fa al senyor del Olmo, com fa en Víctor, ni pel que fa al segment de la població de Catalunya al qual m'acabo de referir.

 ·
Crònica · Política catalana
La Declaració de Sobirania al Congrés de Diputats
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
En l'agenda pel dret a decidir que ICV-EUA van presentar el passat mes de desembre hi havia un punt molt important: l'establiment d'una estratègia unitària dels partits sobiranistes al Congrés de Diputats pel que fa a la demanda d'una consulta. El govern espanyol ha convocat un debat sobre el "Estado de la Nación" per al proper dia 20 de febrer.
 ·
La fotografia
Front comú d'ERC, BNG i Amaiur a Madrid per defensar el dret a l'autodeterminació
Les tres formacions han fet pinya a Madrid i han presentat aquesta setmana una proposició de llei al Congrés per permetre el dret a l'autodeterminació dels pobles.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Silenci espanyol en l'afer Casaldàliga
L'episcopat espanyol manté silenci davant les darreres amenaces de mort sofertes pel bisbe català Pere Casaldàliga ja fa dos mesos. El claretià Casaldàliga (Balsareny, 1928) exerceix la seva missió episcopal a Sao Fèlix do Araguaia (Brasil).
 ·
Llibres / revistes
Un crim sense càstig
 ·
Notícia
Front català a Brussel·les per defensar l'acció exterior de Catalunya
Tots els eurodiputats catalans excepte els del PP han fet front comú a Brussel·les per defensar la representació exterior de Catalunya davant de la proposta del ministre d'Exteriors i Cooperació espanyol, José Manuel García-Margallo, d'integrar les delegacions autonòmiques dins del paraigües de les ambaixades espanyoles.
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "El projecte català exigeix una diafanitat absoluta amb la corrupció"
"La ciutadania i el procés sobiranista mereixen i exigeixen una netedat exemplar."
 ·
TribunaTV
TribunaTV a l'acte de presentació del llibre "El dia que Catalunya va dir prou"
La història inèdita de l'Assemblea Nacional Catalana
Editorial
La corrupció no frenarà el procés
Els poderosos i els seus aparells van creure que s'hi podia tot per a frenar el procés de transició nacional, i van endegar a Catalunya, després de l'Onze de Setembre, un potent ventilador per a estendre la corrupció i acollonir els sectors sobiranistes suposadament implicats.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí