Dimarts, 8 de març del 2016 | 13:34
Opinió · Política catalana
Estructures de resistència
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
S'ha iniciat la "fase penal" del procés vers la independència. Ha començat amb l'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol contra la creació al nostre Parlament de la comissió d'estudi del Procés Constituent per part del Tribunal Constitucional. El primer pas va ser la imputació del President de la Generalitat, la vicepresidenta i una consellera per l'organització de la consulta del 9 de novembre de 2014.

Opinió · Cultura
Barcelona, orfe de polítiques locals de Cultura
Jaume Ciurana i Llevadot
Regidor de CDC a l’Ajuntament de Barcelona
Si hi ha una opinió majoritària a l'hora de fer balanç d'aquests ja quasi nou mesos de govern d'Ada Colau i de Barcelona en Comú a la ciutat de Barcelona, és aquella que situa la Cultura com una de les grans oblidades pel Govern municipal.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
El Nacional i Pepe Antich
Pepe Antich, promotor i director d'aquest nou diari digital, és un home coherent, sempre fidel al comte de Godó i, quan manava Pujol, a Lluís Prenafeta. Fins i tot, va fer un llibre dictat per Prenafeta, El Virrei, en el qual, sense documentació i sense contrastar informacions, es va dedicar a desprestigiar els entorns polítics i periodístics que havien posat en dubte aquell personatge que tan mal va fer al pujolisme.
 ·
Crònica · Política catalana
Germà Gordó exposa la seva alternativa
Amb el pas al costat d'Artur Mas i la seva voluntat de refundar CDC, els diferents sectors ideològics d'aquest històric partit catalanista i nacionalista estan prenent posicions. Els socialdemòcrates, encapçalats per Rull i Campuzano; els liberals, amb David Madí i Marc Guerrero, al capdavant; i ara fa el pas  Germà Gordó, que representa el sector nacionalista moderat d'inspiració cristiana.
 ·
Notícia · Política catalana
Nou fracàs de Quico Homs
Sols un centenar de persones van respondre a la intensa campanya que des de CDC i mitjançant Twitter van esperonar a assistir a la declaració de Quico Homs davant el TSJC. 38 personalitats del Govern i la societat civil i entre 60 i 70 simpatitzants de CDC i Òmnium l'acompanyaren fins a la porta.
 ·
Recull de premsa
Otamendi: "L'esquerra abertzale ha estat víctima d'una venjança d'Estat"
En aquest article a la revista El Temps, Martxelo Otamendi creu que "Per a molts sectors durs de l'Estat, és una frustració que la fi d'ETA no haja estat motivada per la devastadora victòria político-policíaco-judicial, amb la seva consegüent humiliació política".
 ·
Recull de premsa · Política
Soler:"Aquesta impostura, en un país amb problemes tan grossos i tan urgents, resulta intolerable"
En un article al diari Ara Toni Soler amb el títol "El País dels miratges" fa una reflexió sobre la situació actual que viu la política espanyola i la catalana. Així, per Soler "La política catalana i l'espanyola estan farcides de miratges. El fracàs de la investidura de Sánchez ha estat una operació inútil, pur tacticisme, tot i l'esforçada construcció de relat per part de la claca corresponent
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Pere Cardús: "La importància del factor Puigdemont"
En un article a Vilaweb el periodista Pere Cardús analitza dos mesos després de la  investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat  què ha canviat i quin impacte ha tingut en el procès d'independència. Així per Cardús "Mai no sabrem com hauria continuat la revolta independentista amb
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí