Dijous, 2 de maig del 2013 | 18:52
Opinió
Fer costat al president
Isidre Palmada
Professor
A l'últim minut la comissió sobre "el dret a decidir" s'ha format amb els cinc grups del Parlament, CiU, ERC, ICV-EUiA, CUP i el PSC. Un esdeveniment celebrat. O no? No plou a gust i desig. I tanmateix, així es fa el camí. Aquesta comissió ha d'impulsar l'autodeterminació i el PSC s'hi suma per aportar "neutralitat" i "transparència".
Opinió
No és populisme, és democràcia
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
A hores d'ara, a Catalunya, sembla que només aquells que volen acabar amb l'autogovern català (PP i C's) i una part del partit de govern (CiU) tenen ganes d'aprovar un pressupost de la Generalitat amb retallades àmplies (2000, 3000 o 4000 milions) que signifiqui, d'una banda, el final del poder polític de la Generalitat (sense despesa pública, tan sols hi ha gestió) i, de l'altra, el final del sector públic com l'hem conegut en els darrers 30 anys en aquest país petit.
 ·
Notícia
Ofrena floral de les Illes al Fossar de les Moreres
El proper 5 de maig es farà una ofrena en record del centenari del naixement dels poetes Marià Villagómez i Bartomeu Rosselló-Pòrcel, ambdós nascuts a les Illes. L'acte memorial comptarà amb la participació de Memorial 1714, Indrets del Record, IPECC, CAOC, Taller d'Història de Gràcia, Patriotes per la devolució, Crits i renou i l'Espai Mallorca.
 ·
Llibres / revistes
La fam i l'orgull
 ·
Notícia
S'estrena el vídeo del primer Post-it Art per la llengua
La iniciativa, celebrada per Sant Jordi i organitzada per la Plataforma per la Llengua, ha presentat aquesta setmana el vídeo oficial de la trobada, en la qual s'hi va crear un mural gegant pel català format per 10.000 notes adhesives penjades per centenars de ciutadans.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Anticlericalisme ultraespanyolista
L'anticlericalisme ultraespanyolista s'intensifica en el transcurs d'aquests darrers mesos. Grups polítics i mediàtics espanyols l'utilitzen per anar contra l'Església catalana i els seus dirigents més visibles.
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Cal explorar totes les vies legals però el més ràpidament possible. El temps ens va en contra"
"La negativa, l'amenaça i la prohibició són l'única resposta obtinguda. Les posicions, entre el catalanisme desacomplexat i l'espanyolisme mononacional, són cada vegada més distants. I res no fa pensar que les coses puguin canviar".
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "La xiulada de diumenge al president Artur Mas és molt més que una simple anècdota"
"Els xiulets a Mas formen part d'aquesta batalla profunda i soterrada que ja fa temps que es disputa, silenciosament i discretament, en molts llocs del país; però ara ja de manera molt i molt especial als centres de poder social, econòmic i financer".
Opinió
Coherència, si us plau
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
L'altre dia el portaveu del Partit Popular a Catalunya, el senyor Enric Millo, deia que se'n fa tanta, d'escudella, des de determinats sectors catalanistes sobre el 1714 i la guerra de successió, i que en canvi es te poc en compte que va haver-hi catalans que lluitaren a favor i a les ordres de Felip V. I es cert. I és normal. Només cal mirar l'actualitat. El senyor Millo és català i ja sabem a favor de què està. I no només ell.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí