Dimarts, 17 de desembre del 2013 | 20:19
Opinió
El pes de la història
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
De tant en tant els pobles viuen processos que representen punts d'inflexió, punts de no retorn. Aquests processos estan fets de moments irrepetibles que cal afrontar amb la dignitat que pertoca. Cal estar a l'alçada de les circumstàncies, que en diem col•loquialment. 
Crònica · Internacional
La pressió internacional sobre Rajoy ha començat
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Quina importància té la concreció de la data i la pregunta pel referèndum? Significa, en essència, passar de les paraules als fets. Del terreny boirós dels desitjos al de la plasmació d'una intencionalitat política definida. Per entendre'ns: vol dir passar de ser la carpeta de sota de tot a ser el protagonista d'un editorial del Financial Times. Fa uns dies vaig escriure aquí que Europa exigia a Catalunya que, fes el que fes, ho fes bé.
Opinió
Els passos a partir d'ara
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
La pregunta de la consulta, tal com ha quedat, tenia algunes reserves per part de molta gent entre els quals m'hi compto. Em semblava que seria molt més difícil d'administrar la resposta si no era una pregunta clara i simple sobre la qual només es pogués respondre amb un Sí o un No.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
La incompetència de la caverna mediàtica
La manipulació de la caverna mediàtica ha arribat a tal punt que, ara que ja saben que no tenen difusió a Catalunya, es dediquen obertament a informar i desinformar a la seva audiència espanyola.
 ·
Crònica · Seguretat
La importància de les fonts obertes en la persecució dels crims de guerra
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
L'anunci de la data i preguntes del referèndum semblen haver provocat una altra onada d'amenaces d'ús de la força contra Catalunya. Malauradament això no és cap novetat, i confirma que no hi ha cap argument, ni un, per a romandre sota el jou espanyol.
 ·
Recull de premsa
Boix: "Si triar l'opció sí-no és llençar el vot, l'única opció vàlida per qui vulgui sortir del cul-de-sac és el sí-sí"
"Per l'oposició de PP i PSOE, l'absència del PSC i la divisió interna d'UDC i ICV, la probabilitat de pactar amb Espanya una proposta d'aquest pes és baixíssima".
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "Diguem al país: sí, això va de debò. Fem-ho possible i creïble"
"Construïm, doncs, una estratègia clara, unes estructures d'estat fermes, un nou govern amb dones i homes que tinguin les teulades transparents, decidits i referents. Perquè necessitarem molta fortalesa".
 ·
Crònica · Política catalana
Refundar la Unió Socialista de Catalunya, refer el bloc ERC-USC
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
L'acte d'ERC del 14 de desembre a l'Auditori del Fòrum va tenir un efecte lateral molt important, més enllà de l'objectiu d'impulsar la consulta d'autodeterminació.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí