Dimarts, 22 de gener del 2013 | 19:40
Opinió
Autonomia política? Va home va!
Raimon Carrasco
Advocat
Un dia vaig sentir explicar a Jordi Pujol l'anècdota següent: el president d'una comunitat autònoma havia passat unes vacances a la Costa Brava i li va comentar que un vespre s'havia trobat un control policial en una carretera (hi havia hagut un atemptat d'ETA). "Els Mossos ─va explicar a Pujol─ em van demanar la documentació amb molta correcció, però he d'admetre que el fet que es tractés d'un cos policial català em va incomodar".
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
El PSC no pot, ni li convé, fallar el país
El PSC ha sigut un dels actors polítics cabdals en les darreres dècades a Catalunya, des de l'època de la transició. El partit ha aportat estabilitat social, cohesió i el fet que Catalunya hagi esdevingut, a dia d'avui, un sol poble. Però el PSC ha estat constantment sota la pressió dels interessos del PSOE i del nacionalisme espanyol, i el PSOE no ha acabat d'entendre mai que els socialistes de Catalunya formen un partit nacional amb estatuts propis al Ministeri de l'Interior de Madrid.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
El Catalanitzador
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Ara fa uns mesos, l'associació tecnològica Softcatalà va treure a la llum el "Catalanitzador". Es tracta d'un programa informàtic pensat i creat per aquesta organització tecnològica, sense ànim de lucre, de llarga trajectòria, que treballa per al foment de l'ús del català a les noves tecnologies.
 ·
Notícia · Societat civil
L'ANC, també a Brussel·les
L'Assemblea ha ampliat el seu camp d'acció per a posar un peu a Brussel·les. Aquesta setmana s'ha iniciat la presència de l'Assemblea portes enllà amb un primer acte a Brussel·les amb el qual es corrobora la creació d'una ANC internacional.
Opinió
El país en xarxa, per unes infraestructures eficients
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament de Catalunya i Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa
El passat 2 de gener, a pocs dies de la inauguració del nou tram de l'AVE Barcelona-Girona-Figueres, Renfe va fer públiques les noves tarifes, força competitives, amb uns preus proporcionalment molt més econòmics que les de la línia d'AVE Barcelona-Camp de Tarragona-Lleida.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "L'alcalde de Barcelona i el president del Barça han respost 'i per què no?' a la possibilitat d'una Catalunya independent"
"Aquesta és la clau: i per què no? Posats a fer futurologia, per què ens hem de decantar per la versió pessimista?".
 ·
Recull de premsa
Tremosa: "Els catalans fem un mal negoci amb l''statu quo' actual"
"Saber que a la UE les males pràctiques del govern central no troben suport [...] ens hauria d'animar encara més a [...] convèncer els catalans que encara no veuen que fem un mal negoci amb l''statu quo' actual".
 ·
Crònica · Política catalana
El camí serà difícil, i sobretot serà tàctic
Els polítics catalans (i els anhels col·lectius del país) van ser víctimes d'un excessiu tacticisme en el llarg procés de l'Estatut, que va trinxar l'esquerra catalana i va justificar una certa malfiança envers CiU –que encara s'arrossega– dels sectors més sobiranistes.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí