Dimecres, 19 d'octubre del 2016 | 13:20
Opinió · Política
Desconnectem del franquisme - la Derogació de la Llei d'Amnistia del 1977
Daniel Laspra
Advocat del CADCI
Els darrers dies hem pogut escoltar varies noticies contradictòries que posen en qüestió l'anomenada "transició espanyola", en el context del procés d'autodeterminació català i per iniciativa de la Comissió de la Dignitat s'ha presentat al Parlament una proposta de llei de reparació "jurídica" de les víctimes del franquisme,
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Junqueras: "La inevitable República catalana"
En un article al Punt Avui Oriol Junqueras afirma que "Espanya no té cap oferta per Espanya que no sigui més del mateix. Aquests, entre altres motius, són els que converteixen la independència de Catalunya en inevitable. Catalunya no té cap més futur a Espanya que anar llanguint fins a esdevenir residual".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Bosch: "La independència no pot semblar cara"
En un article a l'Ara Núria Bosch afirma que la no aprovació dels pressupostos del 2017 seria "un gran fracàs que conduiria a noves eleccions" i que "Els pressupostos del 2017 han de ser els més clarament independentistes que s'hagin fet fins ara".
Opinió · Política catalana
El referèndum: alguns missatges clau que han d'arribar a TOTHOM
Miquel Strubell
Sociolingüista
Em permeto de suggerir, amb voluntat d'estimular un debat obert, alguns missatges clau de cara al referèndum. Una altra cosa és si serem capaços d'esquivar el setge mediàtic (hem d'exigir-los equitat i veracitat!) per fer-los arribar a sectors de la nostra societat menys proclius a la independència.
Opinió · Política
La interpretació i l'aplicació de la llei
Jordi Porta
Continua la negació del poder espanyol a deixar que el poble de Catalunya pugui decidir democràticament el seu futur polític. Continua l'argument del respecte a la llei i com he dit més d'una vegada  el respecte a la llei depèn de com s'ha arribat a establir i aprovar la que és vigent des d'un punt de vista democràtic.
 ·
Notícia · Internacional
Mercè Conesa reivindica la força dels governs locals a les Nacions Unides
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha demanat aquest dilluns més sobirania per als governs locals en la II Assemblea de Governs Locals i Regionals de la conferència 'Hàbitat III' de les Nacions Unides, que s'està celebrant  aquests dies a Quito.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí