Dimarts, 26 de juliol del 2016 | 15:43
Opinió · Política catalana
Conesa i Pascal, l'esperança d'una nova convergència
Miquel Sellarès
Fundador de CDC

La victòria de la candidatura de Marta Pascal fent tàndem amb David Bonvehí i més encara la victòria contra pronòstic de Conesa vers el candidat oficial, Santi Vila, m'omple d'esperança que el nou partit convergent, s'acabi anomenant com s'acabi anomenant, es converteixi en una eina que aconsegueixi agrupar la majoria social de l'independentisme, herència directa agradi o no del pujolisme.

Opinió · Política catalana
Per un procés constituent, participatiu, inclusiu i transversal
Jaume Marfany
Filòleg
La setmana passada, la Comissió d'Estudi del Procés Constituent va presentar les seves conclusions que hauran de ser aprovades en un ple del Parlament. Coincideixo amb la majoria dels punts aprovats en aquesta comissió, però crec que s'ha comès un error, que pot resultar molt greu, pel que fa al que es desprèn del contingut d'algun dels apartats.

 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Objectiu: destruir TV3 i Catalunya Ràdio

Des de fa diverses setmanes des de la mateixa Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals alguns dels seus consellers representants tots ells de l'unionisme com :Carme Figueras, Eva Parera o Daniel Cirera han començat una campanya de pressió per tal de desnacionalitzar les seves emissores tant de Televisió com de ràdio acusant-les de fer el joc als independentistes i al Procés i d'actuar de forma partidista.

 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
La fotografia · Societat civil
Òmnium Cultural i l'ANC fan una crida a la mobilització i a la unitat en una Diada descentralitzada
L'Arc de Triomf de Barcelona ha acollit aquest matí la presentació de la cinquena Diada, que tindrà lloc per primera vegada en cinc punts diferents del territori català però concentrarà un únic clam: 'A punt' i 'Endavant república catalana'.
 ·
Notícia · Llengua
La Plataforma per la Llengua presenta "Amb el català fem pinya"
La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dilluns Amb el català, fem pinya!, una publicació editada conjuntament amb la Fundació Carulla que recull 14 experiències vitals sobre el procés d'arrelament a la nostra societat, en el qual la llengua catalana hi ha tingut un paper vertebrador com a llengua pròpia del territori.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès: "El país i el Procés"
En un article al Punt Avui el periodista, Miquel Sellarès, reflexiona sobre la situació en la que es troba el Procés i alhora fa una advertència a "les noves generacions sobre les equivocacions comeses per aquells que vam intentar consolidar la democràcia i reconstruir el país després del franquisme".
 ·
Recull de premsa · Política
Puig:"És de preveure que el PDC improvisi en el pla ideològic. Això no és bo, però no és necessàriament fatal"
En un article a l'Ara titulat "CDC.3 davant les seves alternatives" Miquel Puig afirma que "per desídia, agrupem mecànicament CiU, el PP, el PNB i C's dins d'un presumpte conjunt de "partits de dretes", i considerem lògic que es donin suport parlamentari mutu.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí