Dilluns, 13 de juny del 2016 | 14:19
Opinió · Política
Energies fonamentals
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
En temps de campanyes electorals, els partidaris de la independència de Catalunya hem d'explicitar els valors que són la base qualitativa tant del procés com del disseny del nou estat que volem construir. En primer lloc ens hem de distanciar de les anàlisis i dels relats que amaguen o emmascaren la realitat.

Opinió · Política catalana
Perquè la CUP torni a ser la CUP
Bernat Gimeno
Periodista
La CUP-Crida Constituent ha tornat a posar de manifest la seva divisió interna en la votació sobre la retirada o no de l'esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat. Una reunió que no està exempta de polèmiques. Fonts coneixedores de la negociació asseguren que el procés no ha respectat la lliure opinió de la militància cupaire.
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
La fotografia · Política catalana
Puigdemont: "D'aquest tràngol en sortirem enfortits i més units, com sempre ha fet aquest país"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat en una entrevista al programa Versió Rac1 que "d'aquest tràngol, un altre dels tràngols amb què ens hem anat trobant, en sortirem, com sempre ha fet aquest país, enfortits i més units".
 ·
La fotografia · Política
Junqueras: "Nosaltres som aquells que mai es resignen, mai es rendeixen, i treballen i treballen. Perquè tot ho devem a la gent"
Esquerra Republicana ha arrencat la campanya electoral pel 26J des del barri de Sant Andreu de Barcelona davant d'unes 600 persones. Amb un gran ambient, el vicepresident del Govern i president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat el compromís del partit per aconseguir el nou país:
Opinió · Política catalana
Junts pel Sí: acomplir el mandat democràtic
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari

La CUP, amb el seu vot contra els pressupostos del Govern de "Junts pel Sí" al costat dels partits contraris al procés, ha trencat el "Pacte d'Estabilitat". Aquest trencament, novament, fa dubtar als observadors externs de la voluntat real d'independència de la majoria del poble català.

Opinió · Política catalana
Puigdemont i Junqueras: Ferms i ni un pas enrere
Miquel Sellarès
Periodista
Molts sabíem el que vol dir l'estabilitat parlamentària per una organització com la CUP i per això reclamàvem més coincidència i complicitat cap a altres forces parlamentàries.
 ·
Notícia · Societat civil
El Secretariat de l'ANC acorda consultar als associats sobre la convocatòria d'un Referèndum d'independència
Després dels últims esdeveniments l'ANC ha decidit que consultarà als seus membres la seva posició respecte un Referèndum d'Independència. Així,  en un comunicat han fet públic el per què d'aquesta decisió: La darrera setmana ha suposat un punt d'inflexió en el procés d'independència. Aquest passat dimecres els partits polítics no han estat capaços
 ·
Recull de premsa · Illes Balears
Alzamora: "A les Balers bé, gràcies"
En un article al diari Ara l'escriptor Sebstià Alzamora ironitza sobre la situació política de les Illes i ens diu al respecte "Hi ha una cosa que no hem pogut dir mai els ciutadans mallorquins ni illencs, i és que la nostra circumstància política fos una mica més amable que la de Catalunya o de qualsevol altra comunitat autònoma".
 ·
Recull de premsa · Política
Ferrer: "Europa en el debat electoral"
En un article al Punt Avui l'economista i politòleg, Xaier Ferrer, ens diu respecte la campanya electoral del 26-J "Poca profunditat política, poc debat, més populisme que voluntat de convèncer a partir de l'argumentació. Són més temps de confrontació i polemització que no pas de cercar el vot a través de la proposta i el convenciment".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí