Dimecres, 23 de gener del 2013 | 19:54
Opinió
Convèncer i sumar
Marta Rovira
Sociòloga
Un cop iniciada la legislatura, comença un període difícil i alhora apassionant. El país demana fer un pas, com es confirma enquesta rere enquesta, confirmant el punt d'inflexió que va marcar la Diada del 2012. Després d'aquella mobilització històrica, semblava que la societat civil es trobava en una mena de ressaca que conduïa a una certa letargia. 
Crònica · Política catalana
Històrica declaració de sobirania nacional
Avui al Parlament de Catalunya no s'ha produït una declaració més com la dels darrers anys quant al dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya ─la primera de les quals fou impulsada ja fa anys per Max Cahner i Josep-Lluís Carod-Rovira. Avui, el Parlament ha exercit un dret democràtic: el de declarar-se sobirà per a decidir, més endavant i mitjançant aquest dret, el seu futur. Aquest és un pas decisiu per a obrir el procés que ha de dur el poble català ─una part de la nació catalana─ a decidir el seu futur.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Interpretar com l'adversari, autodenigrar-se com un estúpid
Ivan Mambrillas
Una bona arrencada, tanmateix. No es tracta de fer prevaler interpretacions optimistes dels fets, desatenent, si cal, la importància intrínseca d'alguns d'aquests fets ─no és negligible que una formació com el PSC no s'adhereixi a la declaració autodeterminista del Parlament.
 ·
Notícia · Comunicació
L'Anuari Media.cat es finança per micromecenatge
L'anuari Mèdia de l'Observatori Crític de la Comunicació, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i la Fundació ESCACC, sortirà enguany el proper mes de maig i versarà sobre els silencis mediàtics dels mitjans de comunicació.
 ·
Llibres / revistes
"Espanya té una vocació històrica de guerra bruta"
Opinió
El gran problema: qui supervisa el supervisor?
Lluís Aragonès
Empresari
Les persones som limitades i, per tant, les nostres obres també. Però hem creat una societat en la qual sempre hi ha algú en un nivell superior que supervisa, analitza i valora el comú de les persones a l'hora de desenvolupar la nostra feina, la nostra actuació…
 ·
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Eduard Voltas: "Les claus de la recuperació estan totes al voltant dels continguts"
"Si ets fabricant de caramels no pensis en diversificar si abans no fas el millor caramel possible".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
El PSC no pot, ni li convé, fallar el país
El PSC ha sigut un dels actors polítics cabdals en les darreres dècades a Catalunya, des de l'època de la transició. El partit ha aportat estabilitat social, cohesió i el fet que Catalunya hagi esdevingut, a dia d'avui, un sol poble. Però el PSC ha estat constantment sota la pressió dels interessos del PSOE i del nacionalisme espanyol, i el PSOE no ha acabat d'entendre mai que els socialistes de Catalunya formen un partit nacional amb estatuts propis al Ministeri de l'Interior de Madrid.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí