Dimecres, 7 de desembre del 2016 | 18:23
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Miquel Strubell
Sociolingüista
Tot sistema d'organització social comporta per a un segment de la societat uns avantatges de caire econòmic o polític, encara que hom pretengui la màxima equitat. La hipòtesi donaria per a un tractat que altres molt més qualificats que jo podrien resoldre: jo només tinc la sospita.

 ·
Crònica · Nació Digital
Informe SIC: Sis mesos per entabanar-nos via el Grup Godó i Enric Millo.
Amb el nou govern de Mariano Rajoy i la desaparició dels dos pols oposats del seu anterior executiu Jorge Fernández Díaz i José Manuel García Margallo l'Operació Catalunya, almenys durant sis mesos, canvia d'orientació i d'estratègia.

 ·
Crònica · Seguretat
Pressupost sí, pressupost no
Després d'anys de gran restricció econòmica a la Generalitat de Catalunya, el Cos de Bombers ha quedat molt tocat. Falta personal, els vehicles s'han envellit, algunes eines són obsoletes (ja no donen les prestacions que donaven), i manca material per als estàndards de seguretat actuals.
Opinió · Política catalana
Catalunya serà digital o no serà
Mercè Conesa
Presidenta de la Diputació de Barcelona
Permetin-me la gosadia d'afirmar que el nostre país, en el futur, serà digital o no serà. I a partir d'aquí, vull posar de relleu unes reflexions basant-me en dues premisses.
 ·
La fotografia · Cultura
El proper mes de juny s'estrena "Pàtria",un film èpic que narra el naixement de Catalunya
La pel·lícula Pàtria "La llegenda d´Otger Cataló i els 9 barons de la fama" del granollerí Joan Frank Charansonnet s'estrenarà als cinemes el proper nou de juny.  Abans de la seva arribada als cinemes el film  serà presentat en diferents festivals internacionals de cinema.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"El pati descobert" a NacióDigital
El pati descobert forma part des d'aquest dilluns de NacióDigital. El blog dels tres politòlegs Marc Guinjoan, Toni Rodon i Marc Sanjaume s'ha incorporat al diari digital en català líder amb l'objectiu de continuar "oferint una mirada analítica a la política que ens envolta".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
En un article a l'Ara Salvador Cardús aifrma que "l'emancipació -la personal i la nacional- no té preu. O més ben dit: en ser el fonament de tota dignitat, és tan valuosa que mereix els més grans sacrificis"
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu: "Constatem que la via per a la reforma de la Constitució espanyola és un camí que no porta enlloc"
En un article al Punt Avui el periodista, Xevi Xirgu, reprodueix part del manifest que l'AMI ha fet públic amb motiu del Dia de la Constitució:  "No ens trobem còmodes commemorant una Constitució espanyola que havia de garantir els drets elementals de la ciutadania i que ha acabat essent utilitzada per aquells que els volen limitar.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí