Divendres, 14 de desembre del 2012 | 19:53
 ·
Crònica
Catalunya: servir el país des d'Interior
Tres-cents anys de mancances, de no poder gaudir d'estructures d'Estat, d'ésser un país ocupat i de tenir unes forces de seguretat i defensa del país dirigides des de la metròpoli ha creat una societat que a dia d'avui veu alineat el seu pensament sobre les qüestions de defensa i seguretat.
Crònica · Madrid
Ara necessitem gent que pensi
Fa uns mesos, quan a CiU encara hi havia qui creia que l'entesa amb Madrid era possible, Cristóbal Montoro va acusar els nacionalistes de crear "països artificials". Avui ja entenem què volia dir: la maquinària del PP està decidia a convertir Catalunya en allò que no és i no ha estat mai. Estan intentant redissenyar-nos. Reprogramar-nos. Ara més que mai, passades les eleccions del 25 de novembre, sabem que –com acostuma a dir l'exlehendakari Carlos Garaikoetxea– el nacionalisme és com el colesterol, n'hi ha un de bo, defensiu (el dels qui no tenen estat) i un de dolent, invasiu (dels qui el practiquen des dels vells estats centralistes).
 ·
Notícia
Reflexionar sobre quina defensa i seguretat necessita Catalunya
Els proppassats dimecres 12 i dijous 13 van tenir lloc les jornades "Quina defensa i seguretat per a Catalunya?" organitzades per Justícia i Pau, les quals han representat un inèdit esdeveniment en la nostra societat catalana: intentar reflexionar, des de la pròpia perspectiva, sobre les amenaces i riscos a la seguretat que pot patir Catalunya.
 ·
Recull de premsa
Resina: "Mas haurà de governar un país que es juga el seu reconeixement en una legislatura"
"¿No era aquest el miracle anunciat en campanya? Doncs és a tocar, però requereix la generositat de tots".
 ·
Llibres / revistes
El crepuscle de les caixes
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
 ·
TribunaTV
TribunaTV a les jornades "Quina defensa i seguretat per a Catalunya?"
Opinió · Societat civil
El govern que cal
Pere Pugès
Membre del secretariat de l'ANC
Deu ser que no hi entenc gaire de política o que la política intenta no ser a l'abast del comú dels mortals, per allò de fer-s'ho entre uns quants i professionalitzar-la, que no deixa de ser una manera d'allunyar-la de la gent i, per extensió, de la realitat. Segur que amb menys de tres línies els que hi entenen ja deuen haver confirmat el que deia en començar. Però els que hi entenen, o diuen entendre-hi, no saben que m'esforço en no ser com ells. I la millor manera és escoltar, observar, debatre... amb la gent, amb els que hi estan interessats.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí