Dilluns, 4 de abril del 2011 | 19:50
Entrevista · Política
"Barcelona té sentit com a capital dels Països Catalans, no només del Principat"
Antoni Vives
Regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona
Després de 32 anys Barcelona podria deixar d'estar governada pel PSC. Ara per ara, Xavier Trias és qui lidera les enquestes de cara als comicis del maig i Antoni Vives representa un dels pesos pesants del seu equip. L'economista i escriptor barceloní té molt clar la funció que li correspon a la ciutat comtal en el si del país. El regidor assegura que s'han fet passes en una altra direcció i que ara toca ser el veritable motor dels Països Catalans.
Opinió · Política
Gràcies president Pujol
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir
Gràcies president Pujol per haver votat en la consulta sobre la independència de Catalunya i haver-ho fet públic a través dels mitjans de comunicació. Gràcies president Pujol per haver-nos donat una alegria en una setmana farcida de males notícies.

Opinió · Política
La final és el 10 d'abril
Oriol Illa
Politòleg
Arribo a casa i buido la bústia. Hi trobo la targeta de vot per la consulta del 10 d'abril on s'hi pot llegir, en català, en castellà, en anglès, en francès, en àrab i en xinès, tota la informació relativa a la casuística.
 ·
Notícia · Economia
"Aïllada, Catalunya seria un dels països més rics del món"
Ho ha afirmat l'execonomista en cap del FMI i professor de la Universitat de Harvard, Kenneth Rogoff. Mentrestant, l'atur als Països Catalans afecta a quasi un milió i mig de persones.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Tard i malament
El president Rosell ha demanat disculpes pel seu desafortunat pronòstic sobre la final de Copa contra el Madrid. Però ho ha fet tard i malament, i no és la primera vegada.
 ·
Notícia · Societat civil
La passada campanya electoral a Catalunya: "Plana, fluixa i conservadora"
La Universitat del País Basc ha publicat un estudi on s'indica que la campanya electoral a les eleccions a la Generalitat del passat 2010 va menystenir la dona i va ser conservadora, plana i fluixa.
 ·
Notícia · Economia
Guillem López es qüestiona si hi ha vida intel·ligent més enllà de les retallades
És catedràtic d'economia i no veu massa clares les repercussions i la prognosi que se'n fa de les retallades en els serveis públics.
 ·
Crònica · Unió europea
La importància del corredor mediterrani
Xavier Ferrer
Economista i politòleg
Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Torroella de Montgrí la V edició de la Jornada de Política Internacional, en la què s'ha debatut sobre la viabilitat econòmica i política del corredor mediterrani.
 ·
Recull de premsa · Política
Artur Mas: "No retallarem més del 10% encara que ens tanquin l'aixeta"
Així de contundent es mostra el president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista publicada al diari Ara, en la què afirma que "no se'ns pot demanar que desmuntem l'estat del benestar català com ho fa el PSOE".
 ·
Recull de premsa · Política
Egaña: "Bascos i catalans tenim molts números per al proper disseny [d'enemic interior]"
L'historiador Iñaki Egaña ha analitzat en un article al diari Gara la decisió del Suprem de no permetre la legalització de Sortu i la configuració que farà l'estat d'un nou enemic interior després d'ETA.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí