Dilluns, 24 de març del 2014 | 19:09
Crònica · Madrid
'Fins on arribaran els catalans?', es pregunten a Madrid
Corren, a Madrid, ventades de Transició. La mort d'Adolfo Suárez, l'home que va transitar de la llei franquista a la llei democràtica (el que no volen escoltar PP i PSOE) ha fet reaparèixer la cantarella del diàleg, el consens i la concòrdia. Paraules que sonen bé a la sèrie Cuéntame però que, en la realitat, pretenen endolcir l'autèntic propòsit de l'estat espanyol: vèncer.
 ·
Crònica · Societat civil
Assemblea i legalitat
Miquel Sellarès
Periodista
L'ANC està sent portada dels diaris per un document que, ben mirat, no diu res que no sembli lògic i normal en un país democràtic. La ponència del Full de Ruta 2014-2015 que està penjada al web de l'Assemblea és, en primer lloc, una proposta d'una comissió que s'ha posat a debat de la massa social en un procés que es tancarà el dia 5 d'abril, en l'Assemblea general ordinària que se celebrarà a Tarragona.
Opinió
Forçar Europa
Isidre Palmada
Professor
Com l'amant que no vol decidir i espera que el sedueixin, el nou full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aprecia 4 escenaris que se succeeixen sense aturador. Els diaris han anat al titular: l'ANC difon la declaració unilateral d'independència (DUI) pel 23 d'abril, sant Jordi 2015.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Neix l'ARA Bassas, espai informatiu liderat per Antoni Bassas
Tres anys i quatre mesos després del naixement del diari ARA, Antoni Bassas passa a ser la cara visible de la capçalera. Una temporada de gestions i irregularitats en la cerca d'un espai audiovisual consolidat per a la capçalera cristal·litza aquesta setmana amb un noticiari d'autor.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "Els òrgans disposats al diàleg estan desbordats per l'ofuscament d'una classe política cega"
"L'ANC no decreta ni propugna ni controla, com li adjudiquen els inquisidors unionistes. Simplement proposa".
 ·
Recull de premsa
Casas: "Sense soroll de sabres ¿no toca ja afrontar debats com la monarquia, la memòria o el model territorial i econòmic?"
"Cal preguntar-se, però, si els consensos que alguns evoquen apel·lant a Suárez --quan pensen en renúncies i temen la confrontació democràtica d'idees-- tenen encara sentit".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí