Dilluns, 24 d'octubre del 2011 | 19:13
Opinió · Euskal Herria
Euskadi: Ibarretxe i Otegi són el futur
Miquel Sellarès
Periodista
El PNB, després d'haver tingut líders èpics i forts com Xabier Arzalluz i Juan José Ibarretxe al llarg de tota la seva trajectòria, es troba ara immers en una crisi de lideratge.
Opinió · Política
Gestionar la pau
Humbert Roma
Periodista
Quan es feia pública la declaració de la Conferència internacional de pau a Donostia el dilluns 17 d'octubre, se'm van fer presents primer Paul Ríos (coordinador de Lokarri, la xarxa ciutadana basca per l'acord, la consulta i la reconciliació, que tant ha treballat perquè la Conferència esdevingués realitat); Sabino Ormazabal (pacifista i lluitador no violent basc, empresonat pel jutge Garzón, condemnat per l'Audiència Nacional espanyola al macrojudici 18/98 i després absolt pel Tribunal Suprem);
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Orgullosos de ser del Barça
Un Sevilla humil sobre el camp i provocatiu a la samarreta arrenca un punt del Camp Nou. Un marcador que allunya el Barça del Madrid a la classificació, però un esforç que uneix els blaugranes a la seva afició.
 ·
Notícia · Unió europea
Tremosa, Junqueras i Romeva ho tornen a provar
Els eurodiputats catalans han presentat una esmena conjunta per reclamar l'oficialitat del català a Europa aprofitant la imprescindible revisió dels tractats degut a l'entrada de Croàcia a la UE.
Editorial
ETA: derrota militar, victòria política?
Els aparells de l'estat i les seves 'quinta columnes' estan venent la seva pel·lícula sobre la fi de l'activitat armada d'ETA, afirmant que han aconseguit una victòria total sobre l'organització.
 ·
Notícia · Comunicació
Els mitjans de comunicació conclouen que fracàs de l'Estatut ha generat major sentiment sobiranista
Un nou informe del Grup Barnils conclou que els mitjans de comunicació catalans i espanyols interpreten el creixement de l'independentisme com un suport per a reclamar una major autonomia fiscal.
 ·
Notícia
'Building a new state', o com construir un estat l'endemà de la independència
Sobirania i Justícia organitza la primera conferència sobre l'autodeterminació de Catalunya, que comptarà amb la participació de diferents especialistes que han estat involucrats en primera línia en l'arquitectura de nous estats.
 ·
Notícia · Societat civil
Més de 400 persones assisteixen a la presentació de l'Assemblea Baix Empordà per la Independència
Lluís Llach fa una crida als presents perquè formin part del moviment, que ja compta amb més de 3.000 adherits i més de 60 assemblees territorials.
 ·
Notícia · Societat civil
Fracàs de la Falange en contra d'Òmnium Cultural
La formació franquista només ha aconsegut convocar una vintena de persones, les quals han hagut de desviar la ruta de la concentració degut a una contramanifestació.
 ·
Notícia · Internacional
Tret de sortida a la campanya pel referèndum d'independència a Escòcia
Escòcia viu a partir d'aquesta setmana una campanya sense precedents a favor del referèndum per la independència: l'SNP d'Alex Salmond compta amb una donació de 918.000 lliures i es proposa, entre d'altres, celebrar-lo entre el 2014 i 2015.
 ·
La fotografia · Euskal Herria
L'esquerra abertzale surt al carrer a favor de la pau i el dret a decidir
Unes 40.000 persones reclamen també l'acostament de presos a Euskadi, en la primera marxa després de l'anunci d'ETA del cessament de l'activitat armada.
 ·
Recull de premsa · Euskal Herria
Juan José Ibarretxe: "La pau és més irreversible que ahir; està més consolidada que ahir"
Això és el que afirma l'exlehendakari, Juan José Ibarretxe, en un article publicat a Deia, en el qual analitza el nou cicle polític que s'obre a Euskadi després de l'últim comunicat d'ETA.
 ·
Recull de premsa · Llengua
Josep Gifreu: "Si s'enfonsa TV3, el català és llengua morta a la petita pantalla"
Josep Gifreu assegura que "si s'enfonsa TV3, el català és llengua morta a la petita pantalla i l'horitzó de futur de la nació catalana resta sense visibilitat pública".
 ·
TribunaTV
TribunaTV a l'acte "Capell, Delort, Sellarès i el model policial"
 ·
TribunaTV
40 anys dels discurs de Pau Casals a les Nacions Unides
"Deixeu-me que us digui una cosa, sóc català"
 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí