Dilluns, 25 de juny del 2012 | 19:32
Crònica · Anàlisi política
L'unionisme contraataca
L'absència d'un front unionista identificable al Regne Unit davant la proposta secessionista del govern d'Alex Salmond s'ha resolt avui amb la presentació de Better Together (Millor junts) per part de l'ex-ministre laborista Alistair Darling. Tal com va fer fa unes setmanes el president Salmond, Darling ha presentat una plataforma des d'on intentarà fer valdre els arguments perquè Escòcia romangui dins del Regne Unit.
Crònica · Política catalana
ICV, més forta però lluny de la majoria
ICV és una força política en ple procés d'emancipació. Fins ara el partit que lidera Joan Herrera havia estat el complement ideal per als socialistes als governs, fins al punt que l'exconseller d'ERC, Josep Huguet, va fer broma afirmant que més que parlar d'ecosocialistes s'havia de parlar "de l'eco dels socialistes". Però les coses comencen a invertir-se per desesperació del PSC.
Opinió
Espanya, un cas impossible
Joan Ventura
Escriptor.
La història ens demostra que l'estat espanyol és incapaç d'assumir la realitat dels seus continuats fracassos dels darrers 500 anys. I la causa d'aquesta ineptitud és l'obsessió hegemònica i homogeneïtzadora de Castella, un país amb deliris de grandesa que viu ancorat en els "valors" de l'Edat Mitjana (allò de l'orgull, el dret de conquesta, la gràcia de Déu...).
Llibres / revistes
A menys Estat social, més Estat policial
Recull de premsa
Gordillo: "Eurovegas pot ser la crònica d'un fracàs col·lectiu"
"El drama és que si finalment el Govern fracassa en seduir Adelson, el triomf de Madrid serà llegit com una nova derrota catalana".
Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "La Catalunya política és un espai que malda per no ser completament reduït a perifèria"
"No sé si les elits catalanes s'adonen que Mas ja no pot respondre a les velles lògiques".
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Madrid
Ells són dèbils però nosaltres no som forts
Espanya està dèbil. Institucionalment i econòmica. És un moment greu que Catalunya ha de saber aprofitar. Aquesta setmana s'ha evidenciat la debilitat amb la dimissió del president del Tribunal Suprem, el monarca espanyol amagat sota les faldilles del seu col·lega saudita i amb el president del govern espanyol treient de polleguera la resta d'Europa, encara incapaç d'entendre què està fent el quixotesc Mariano Rajoy.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí