Dijous, 1 de desembre del 2016 | 14:06
Opinió · Política catalana
Catalunya serà digital o no serà
Mercè Conesa
Presidenta de la Diputació de Barcelona
Permetin-me la gosadia d'afirmar que el nostre país, en el futur, serà digital o no serà. I a partir d'aquí, vull posar de relleu unes reflexions basant-me en dues premisses. Per una banda s'ha constituït, fa ben poc, el Pacte Nacional per la Societat Digital, un protocol d'intencions amb què el Govern, les diputacions i el món local es comprometen a fomentar conjuntament el desenvolupament de la societat digital a tot el territori català i a establir mecanismes de col·laboració que sumin recursos i iniciatives per assolir aquest objectiu.

 ·
Crònica · Afers religiosos
Fidel Castro: "Qui traeix al pobre, traeix a Crist".
"Qui traeix al pobre, traeix a Crist" és una frase de Fidel Castro en els primers anys de la revolució cubana. Així consta en el pròleg de "Fidel y religión" escrit per Armando Hart, ministre castrista d'Educació 1959/1965 i de Cultura 1976/1997). El llibre és una llarga conversa entre el comandante Fidel i el frare dominic brasiler Frei Betto.

 ·
Crònica · Nació Digital
Bilateralitat en el procés, diàleg resignat en el dia a dia: l'estratègia catalana davant Rajoy
Cap al mes de maig, quan només portava quatre mesos com a president, Carles Puigdemont ja desgranava en privat quin era el seu model ideal per avançar en el procés cap a la independència. Sostenia que estava disposat a escoltar l'Estat si feia una proposta similar a aquesta:
 ·
La fotografia · Societat civil
Coop57, ECAS i Òmnium presenten 'Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats', un nou fons econòmic de solidaritat
Amb la voluntat de finançar projectes de transformació social en un context d'emergència i desigualtats s'ha presentat ' Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats '. La iniciativa, impulsada per Coop57 , Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) i Òmnium Cultural.

Opinió · Política
El feixisme encara és viu entre nosaltres
Humbert Roma
Periodista
Dues notícies han coincidit aquests dies que ens haurien de fer evident com, més de quaranta anys després de la mort del dictador i de l'inici de la mal anomenada "transició" (cap a on?), el feixisme encara perviu en els diversos territoris sota el domini del Regne d'Espanya.

 ·
Notícia · Política catalana
El Projecte de pressupostos per a l'any 2017 incrementa la despesa social en 1.170 milions d'euros
El Govern ha aprovat el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per a l'any 2017. Els pressupostos del 2017 consoliden les polítiques vinculades a l'estat del benestar i reforcen les eines de cohesió social, amb un increment d'aquestes partides de 1.169,8 M€ respecte dels comptes del 2015, els darrers aprovats.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí