Dijous, 19 de juny del 2014 | 20:48
Opinió
19-J: visca la República Catalana
Miquel Sellarès
Periodista
Veient avui la festa de l'únic i real nacionalisme, l'espanyol, i constatant que no s'albira cap canvi, crec que el millor que podem fer els catalans és allò que ja hem fet: ser indiferents davant d'un relleu que, desitjant que sigui bo per als espanyols, ja està superat a Catalunya. Els ciutadans del nostre país han passat la pantalla del marc espanyol.
Opinió
Xàtiva
Marta Rovira
Sociòloga
La data d'avui és tot un senyal. Xàtiva, cremada i arranada per Felip V el 1707. Al cap de 300 anys de Xàtiva és fill un dels cantautors més importants que ha donat la cultura catalana, Raimon.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Convocatòria cristiana pel dret a decidir
Cristians pel Dret a Decidir han convocat un acte per reflexionar sobre els drets de les nacions, com Catalunya, des de la Doctrina Social de l'Església. Tothom és necessari per la consulta del 9 de novembre.
 ·
La fotografia · Illes Balears
Front comú contra la política "despòtica" de Bauzá
Vint-i-dues entitats de la societat civil de les Illes Balears han decidit unir-se aquesta setmana per a evidenciar el malestar d'un gran sector social amb el Govern "despòtic" del PP que lidera José Ramón Bauzá.
 ·
Llibres / revistes
Demanem consens en la llei de governs locals
 ·
Notícia
García-Margallo contra el Diplocat
La batalla de l'Estat contra el procés és més visible que mai de portes en fora. Aquesta setmana ha estat suspès a última hora un debat sobre el procés sobiranista català que s'havia de celebrar a Brussel·les. El Govern català ho ha atribuït a "pressions" d'Espanya.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Urnes? No, esperma. Democràcia? No, successió. Segle XXI? No, segle XVIII"
"Jaume Sastre és viu contra els Borbons. El Casal de Perpinyà és ple contra els Borbons. Les àligues de Berga, Solsona, Vilafranca i més, ballen a plaça contra els Borbons. Al Puig hi ha un aplec cada darrer diumenge d'octubre contra els Borbons. No han pogut i no podran".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Les clavegueres actuen, mentre la corona distreu. No ens despistem"
"El risc més important pel procés, en aquesta etapa culminant, és l'hipotètic intent dels seus adversaris de capgirar-li la reputació d'exemplaritat cívica que té ben guanyada".
 ·
Crònica · Informe SIC
El fracàs de la FAES, el CNI i Margallo
En una recent reunió a Barcelona d'analistes, politòlegs i periodistes propers al sobiranisme es va analitzar l'estratègia de l'Estat vers Catalunya. La primera conclusió que se'n va extreure va ser com era possible tanta incompetència en les anàlisis dels aparells i institucions de l'Estat quant a la situació catalana. Hi havia una primera hipòtesi: l'Estat no es creu el repte català del 9-N i pretén deixar podrir la situació abortant la consulta amb l'ús dels marcs legals.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí