Dimarts, 22 de abril del 2014 | 21:15
Crònica · Madrid
I, tanmateix, la remor persisteix
"I, tanmateix, la remor persisteix", va deixar escrit el poeta de Roda de Ter. Ho prohibeixen tot (la pluja, el vent, el pensament) però les causes justes, les causes que defensa pacíficament un poble de forma majoritària, no s'aturen dient 'no'. Ha passat amb el debat sobre la consulta al Congrés dels Diputats de Madrid. 
Opinió
Entrevistant Albert Manent
Antoni Reig
Periodista
Era un savi, una persona amb una gran cultura. Educat i amb una vivor intel·lectual que el va acompanyar fins els últims moments de la seva vida. Estem parlant d'Albert Manent, que acaba de traspassar a l'edat de 83 anys.
 ·
Crònica · Política catalana
Anàlisi dels actors i possibles escenaris del procés sobiranista català (I)
Marc Costa
Advocat i politòleg
No magnifiquem el què va passar a les Corts espanyoles el passat 8 d'abril. Senzillament fou un pas més en l'actual procés sobiranista català engegat pel nostre poble en el que vam sol·licitar a l'Estat espanyol poder realitzar una consulta de caràcter referendari (és a dir, amb vinculació política), ja que l'ordenament jurídic vigent requereix la seva autorització per realitzar-la.
 ·
Llibres / revistes
Més de 800 ajuntaments rebutges la LRSAL
 ·
La fotografia
Les recomanacions de Tribuna.cat per aquest Sant Jordi 2014
Des de Tribuna.cat volem celebrar la diada de Sant Jordi d'enguany recomanant alguns dels monogràfics imprescindibles per aquest any transcendent a nivell polític, social i econòmic a Catalunya.
 ·
Crònica · Comunicació
El Punt AVUI Televisió, una nova eina nacional
Miquel Sellarès
Periodista
L'expansió dels mitjans de comunicació en suport paper, digital, i de ràdio i televisió catalans es consolida, tant en la seva vessant pública com en la privada. Això passa fins i tot amb la manca d'estratègia comuniactiva actual del govern de la Generalitat --el qual, incomprenssiblement dóna suport majoritari al Grup Godó i deixa les deixalles dels pressupostos als altres mitjans.
 ·
Recull de premsa
Requejo: "Cal tenir estratègies preparades en escenaris alternatius. En poc temps decidirem sobre moltes coses"
"La implementació pràctica de la consulta no depèn només de les institucions i dels ciutadans de Catalunya, aquesta és la via democràtica més civilitzada" .
 ·
Llibres / revistes
11S omplirem els carrers. 9N omplirem les urnes
 ·
Recull de premsa
Ribera: "El problema no és qui defensarà l'ANC de les pressions externes, sinó de les internes"
"[Essència] neix amb una denominació fonamentalista que no presagia res de bo. Al CNI deuen estar posant el cava en fresc. Ells no ho sabrien fer millor".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · La Catalunya constituent
2. Entre l'autonomisme i el sobiranisme
Josep Ferrer
Filòleg, polític i membre fundador de l'ANC
Dèiem, a la primera part, que la situació política actual es caracteritzava pel fet que l'acumulació històrica de frustració de Catalunya dins (és a dir, sota) l'Estat espanyol ha acabat condensant-se en un ampli i profund moviment social de caràcter nacional, i per tant, necessàriament, de caràcter transversal. Un moviment que té com a objectiu clar que Catalunya es desempallegui de la dominació d'aquell estat i es constitueixi en estat independent.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí