Divendres, 28 de març del 2014 | 18:40
Opinió
El vet i el vot
Isidre Palmada
Professor
El 8 d'abril es lliuraran vàries batalles al Congrés de Diputats, batalles tècniques, polítiques, judicials, de posicionament, etc. Però --i fonamentalment-- es confrontaran els relats: el relat del vet i el del vot.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Ho enteneu? No són els calers, és la dignitat nacional
Sembla que la nevera de la Moncloa en la que s'hi troba la pastanaga de l'Estat, eina per a entabanar les elits catalanes que han viscut del negoci d'Espanya, s'està mig obrint. Els que la volen obrir del tot, però, no s'adonen que la pastanaga s'ha pansit fins a podrir-se ,i que la scocietat catalana ja no està per a més trampes. Tarradellas, Constitució, Estat de les Autonomies, Estatuts passats pel ribot, sistemes de finançament, peix al cove...
Opinió
García-Margallo, l'home esforçat
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Hi ha persones que mantenen sempre un tarannà coherent amb el seu caràcter o la seva funció. I hi ha aquelles que evolucionen a batzegades, en funció de l'amo a qui serveixen, i juguen a ser els que més destaquen supeditats a les circumstàncies.
 ·
Crònica · Política
Les mans brutes de les clavegueres enforteixen la societat catalana
Les clavegueres de l'Estat, el CNI, el govern... acumulen fracassos, un rere l'altre. Primer culpabilitzant de tot el President Mas i enfortint-lo davant dels ciutadans. Després, la gran campanya internacional de Margallo, la qual no ha fet més que girar tots els focus informatius cap a Catalunya i obligar periodistes i serveis d'intel·ligència de tot el món a contrastar la informació rebuda per l'Estat –sense desitjar-ho Margallo fa un gran favor al pleit català i l'internacionalitza.
 ·
Llibres / revistes
400
 ·
Crònica · Política
Nelson Mandela, Adolfo Suárez
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
L'atzar ha volgut que aquests dos dirigents de dues transicions polítiques hagin mort amb pocs mesos de diferència. Comparar Mandela amb Suárez revela la distància que hi ha entre una figura i l'altra; sobretot evidencia l'abisme moral entre l'autèntica reconciliació sud-africana i l'establiment d'un ordre constitucional dins la legalitat franquista en el cas espanyol.
 ·
Recull de premsa · Política
Jordi Pujol: "És la convivència, i tenir un projecte comú, el que fa que ens puguem sentir part d'un país"
"Aquest ha estat el gran èxit de Catalunya. I de la gent de Catalunya".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "En el blindatge del 9 de novembre es començarà a concretar la possibilitat d'assolir la independència"
"Hem de ser conscients que, si cedim, l'alternativa no serà pas quedar-nos com estem. Perquè la reacció de l'Estat serà proporcional a la intransigència exhibida fins ara".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí