Dilluns, 26 d'octubre del 2015 | 14:38
 ·
La fotografia
Visca la democràcia! Visca el poble sobirà! Visca la República catalana!
Amb aquestes paraules ha tancat el seu discurs la nova presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell . Forcadel i Julià de Jòdar, president de la mesa d'edat,  amb els seus discursos respectius  clars, trencadors i de futur encapçalen un nou Parlament en una etapa històrica d'una part de la nació catalana, Catalunya.

Opinió · Política catalana
Operació d'Estat: trencar dialeg JxS-CUP, eliminar Mas, dividir CDC-ERC i que C's guanyi eleccions 20D
Èric Bertran
Sots­di­rec­tor de la Fun­dació Nous Cata­lans
És la impuni­tat en què et trobes quan de cop apareixen trenta guàrdies civils a la porta de casa o al despatx sota el crit de "somos la Guardia Civil". La xule­ria, la fatx­en­de­ria, les males cares, els silen­cis, els riures per sota el nas men­tre envaiexen la teva intim­i­tat, t'ho reme­nen tot, et destrossen tot allò que has construït.
 ·
Crònica · Economia
El món econòmic català busca nous referents polítics
Les organitzacions empresarials catalanes Foment, Cecot i Pimec, enfrontades.Als anys vuitanta, el món empresarial català, a través de la seva gran organització Foment del Treball, va apostar per acostar-se a la CiU de Pujol, més per frenar l'esquerra que per convicció nacionalista.
 ·
Notícia · Cultura
Enllaçats per un Espai de comunicació en català
La xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua llença una campanya per demanar el bastiment d'un Espai de Comunicació en Català i la reciprocitat de tots els canals de ràdio i televisó. Enllaçats impulsa un Manifest amb un gran suport d'entitats culturals i sindicals de tot el territori catalanoparlant, obert a l'adhesió de col·lectius i personalitats del món de la cultura i defensa de la llengua.

 ·
Notícia · Seguretat
Miquel Sellarès: "A Catalunya no tenim sentit d'estat, ens ho hem de creure"
Isidre Cunill ha entrevistat a Miquel Sellarès al diari de Vilanova: Analitzar el procés independentista de Catalunya amb Miquel Sellarès és fer-ho amb algú que ha dedicat la seva vida a això. Sellarès creu en una Catalunya independent però ho fa des de l'òptica del pragmatisme i la independència.
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Recull de premsa
Carod-Rovira:"La divisió no és per la llengua o els orígens, sinó pel poder"
En un article al Punt Avui titulat "La fractura" Josep-Lluís Carod Rovira critica la teoria d'aquells que sostenen que l'auge de l'independentisme a Catalunya ha fracturat la societat catalana.Així, Rovira afirma "Apel·lar a la diversitat d'opinions en el si d'una societat,
 ·
Recull de premsa
Requejo: "La decisió sobre qui lidera un projecte no resulta indiferent respecte al resultat final"
El catedràtic de ciència política de la UPF, Ferran Requejo, en un article al diari Ara titulat "Junts Pel Sí-CUP estratègia i lideratge"  reflexiona sobre la importància d'escollir bé qui ha de liderar el procés i quins han de ser els tempos per tal de dur-lo endavant amb garanties d'èxit.
Opinió · Política
Reflexions des de l'esquerra independentista
Josep Maria López Llaví
Coordinador de l'àmbit Fet Nacional d'ICV
Cap al 20D en ple trasbals per aplicar els resultats del 27S: No vull pas entrar a especular sobre les negociacions del programa, del Parlament, del govern ni menys encara les de la presidència de la Generalitat
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
"Ciudadanos" eina de l'estat
La inocència de la gran majoria de la nostra societat permet fer creure a aquesta que qui porta les regnes de l'estat són els partits i les institucions en les que tenen majoria  i això veient-ho d'una manera supeficial,és així, però no del tot ni principalment.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí