Dimecres, 14 de gener del 2015 | 18:18
Crònica · Política catalana
El guió trencat de CiU
Andreu Pujol
Historiador
Fa pocs dies l'admirat periodista Francesc-Marc Álvaro publicava un article on hi explicava un guió elaborat per ERC després de les eleccions del 2012 on la formació independentista es proposava, per aquesta legislatura, "forçar la maquinària institucional per anar a un escenari d'independència i assolir la posició dominant dins del nacionalisme".
Opinió
President, volem votar
Saül Gordillo
Periodista
President, posi les urnes com li va demanar la societat civil (Assemblea i Òmnium) amb qui vostè es vol envoltar en una candidatura electoral guanyadora. Faci-ho abans de les eleccions municipals si no vol supeditar el procés català al calendari electoral espanyol, deixant per a la tardor o per al 2016 la segona part del 9-N amb què vostè es va comprometre la mateixa nit d'aquella jornada de revolta democràtica.
Crònica · Pla de lleida
Àngel Ros i els alcaldes feixistes
Ivan Mambrillas
Àngel Ros està persuadit que la Lleida democràtica té el deure d'honorar exalcaldes feixistes perquè, ultra consideracions ideologicopartidistes, hi ha la dada de la lleidatanitat comuna, el fet acreditat que els tals alcaldes estimaven la ciutat i l'imperatiu moral de la reconciliació civil.
Llibres / revistes
La llengua és demòcrata i vol votar
Opinió · Política
Raons per a un Estat propi
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
Durant aquests darrers anys no hem explicat ni prou ni prou bé les raons que ha dut el catalanisme polític majoritari a deixar de defensar l'autonomisme i a apostar per l'aspiració a l'Estat propi.
Llibres / revistes
Immigració i identitat
Recull de premsa
Soler: "Tant Mas com Junqueras intenten escenificar el fracàs de la manera més favorable als seus interessos"
"Perquè al maig hi ha eleccions municipals, i si una cosa queda clara és que tot aquest desgavell no els sortirà de franc".
Recull de premsa
López Bofill: "Potser no és tanta la gent amb prou coratge per afrontar un conflicte llarg i intens que imposi sacrificis molt alts"
"Si no han assolit uns mínims nivells de cohesió per concórrer en un procés electoral, com volen encapçalar una iniciativa revolucionària?"
Crònica · Euskal Herria
#JeSuisBasque
Catalunya calla sobre el que passa en el procés polític basc. Ara, Catalunya és a l'avantguarda, el problema basc és en un segon terme. Un gran canvi. Per aquest motiu té importància que la CUP, que dia a dia connecta millor amb l'independentisme més militant, hagi posat en marxa la campanya #JeSuisBasque, davant la irracionalitat i la provocació dels aparells de l'Estat de Fernández Díaz, de la Guàrdia Civil i del ministeri de Justícia.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí