Dijous, 28 de maig del 2015 | 14:20
Crònica · Afers religiosos
Un bisbe extraterrestre no entendria res de Catalunya
El relleu del cardenal Lluís Martínez Sistach com arquebisbe de Barcelona pot produir-se en qualsevol moment. Ara, un cop celebrades les municipals, o en el període que acaba de començar fins les eleccions catalanes, o després del 27S.
 ·
La fotografia
L'ANC i Ã’mnium: "Els resultats del 24M impulsen l'independentisme per guanyar el 27S"
Muriel Casals: "l'independentisme és el centre de la política catalana, i cada vegada és més gran". Jordi Sànchez: "Que ningú es pensi que aquests resultats són el sostre del sobiranisme".
Crònica · Madrid
La teoria dels dos cistells
Contra alguns comentaris pessimistes, el resultat de les eleccions autonòmiques i municipals als Països Catalans i a Espanya no és dolent per a l'independentisme. Tot i perdre Barcelona, els defensors del procés demostren la seva fortalesa i Madrid constata la falta de projecte engrescador per contrarestar-lo. En aquest any electoral, primer gol a favor. És evident que a Catalunya la gent va votar ruptura: trencament amb l'estat espanyol i amb un model capitalista que no ha sabut estar a l'alçada en el moment més difícil, perjudicant les classes treballadores i donant carta blanca al desvergonyiment de la corrupció.
 ·
Crònica · Pla de lleida
De narcisos i necis
Lleida. En saber que havia perdut bous i esquelles, Àngel Ros va declarar que havia captat el missatge (que els lleidatans volen que pacti), com si els qui no el vam votar no haguéssim pretès sinó picar-li un xic la cresta
 ·
Llibres / revistes
El vendavall de canvi arrasa el PP
 ·
Notícia
'El Temps' radiografia el vendaval de canvi que arrasa el PP
El setmanari El Temps ha publicat un número especial sobre el resultat del 24M, un autèntic vendaval polític que ha arrasat el PP a les Illes Balears i el País Valencià.
 ·
La fotografia
La Diputació de Tarragona crea ocupació amb un pla comarcal destinat a millorar entorns naturals i urbans
La institució ha signat un conveni amb els 10 consells comarcals de la demarcació per posar en marxa el Pla de Foment de l'Ocupació 2015, que proporcionarà feina a 50 persones.
 ·
Notícia
Xerrada 'Construint un Estat nou' a càrrec de Miquel Sellarès
La Plataforma Cívica per la Independència dels Països Catalans ha organitzat pel proper dissabte 30 de maig a les 19,30 hores la conferència 'Construint un Estat nou', a Olot.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Faríem bé de no prejutjar els futurs electorals més immediats"
"El cas Pujol va ser un drama nacional que no va afectar directament el sobiranisme, però va ferir greument CiU, com ara s'ha pogut constatar, tant per la pèrdua significativa de suport directe".
 ·
Recull de premsa
Forcadell: "Preparem-nos perquè, malgrat la victòria independentista, ens bombardejaran dient el contrari"
"Les forces independentistes han guanyat les eleccions a Catalunya, i han sumat uns 300.000 vots més [...]. CiU ha tornat a ser la força més votada. ERC i la CUP han entrat amb força a l'àrea metropolitana i Catalunya s'ha decantat a l'esquerra".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí