Dimarts, 5 de maig del 2015 | 18:24
Opinió
Poders fàctics ideològics
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
Un periodista del diari francès Libération afirmava recentment que l'aspiració dels catalans a crear un nou estat independent a Europa no podria prosperar perquè desestabilitzaria l'arquitectura política construïda pels actuals estats europeus, crearia un precedent favorable a altres processos d'autodeterminació i, en conseqüència, sorgiria un nou mapa polític format per tants estats que seria ingovernable. El periodista creia que el projecte europeu es justificava precisament per la necessitat de crear poders polítics més centralitzats.
Opinió · Política
El mirall escocès
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
A partir del dijous 7 de maig quan els resultats de les eleccions a Gran Bretanya aboquin una massiva presència de diputats del Scottish National Party a Westminster, el procés català tornarà a agafar una visual d'angle que anirà més enllà de les eleccions del 27 de setembre.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Cat@Salut: TIC per a una millor salut
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Des d'aquesta columna, sempre hem defensat que la tecnologia no és un fi en si mateixa. No es tracta d'utilitzar la tecnologia perquè sí. La tecnologia cal entendre-la com una eina, un estri per fer més fàcil certes coses, entre elles, per exemple, la nostra vida quotidiana, del dia a dia.
 ·
Recull de premsa
Requejo: "Una sola llista transversal i unitària no resulta possible per la composició electoral i dels partits a Catalunya"
"El país és molt plural per presentar només aquesta opció. Crec que potser resulta més convenient la presentació de dues llistes".
 ·
Recull de premsa
Alzamora: "Bauzá ha treballat activament per desfer l'espai comunicatiu català"
"Que es trobi les conseqüències d'aquest comportament a les urnes seria no tan sols raonable, sinó també recomanable. Ell ha volgut muntar una guerra que ningú no volia, però ara que està declarada, la guerra continua".
 ·
Crònica · Política catalana
Ajuntament, nació, estat. Les baules de la llibertat
Josep M. Armengou i Iglésias
Membre del Secretariat de Compromís per la Independència (ICV)
Des de la brevetat i la simplificació d'aquest article, i observant tan sols el període democràtic actual, penso que hi ha tres dates clau per a nosaltres: 1977 (restauració de la Generalitat republicana), 1978 (Constitució Espanyola), 1979 (primeres eleccions municipals), 1979 (Estatut de Sau), que topen amb la realitat tossuda de la història espanyola el 1981 (23-F).
Opinió
La creació d'un Estat com a oportunitat
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Certament les enquestes són enquestes, i són les eleccions allò que realment determina el punt en què es troba cada societat i el rumb que vol donar al seu projecte col·lectiu.
Opinió · Política
La 'Història de Poblet', una història global
Josep Poblet i Tous
President de la Diputació de Tarragona
En una entrevista que va concedir un any abans de morir, el monjo de Poblet Agustí Altisent se servia de la seva experiència personal per referir-se a la fascinació que aquest monestir desperta als qui s'hi acosten per primer cop.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí