Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de novembre del 2009 | 12:53
Opinió · Societat civil

Quatre columnes, quatre barres catalanes

Barcelona · Era d'esperar que l'anunci de les dates de restitució de les Quatre Columnes obra de Puig i Cadafalch a Montjuïc, monument que simbolitza les quatre barres catalanes anunciada en la roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona el passat dia 10 de l'actual aixecaria una petita amalgama d'opinions, favorables unes i contràries altres. Mai s'ha fet res a gust de tothom, però el que no convé és l'opinió tendenciosa.

La Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals ha treballat gairebé set anys per arribar a veure coronat per l'èxit la decisió d'aprovar per unanimitat a proposta d'Esquerra Republicana en el Plenari de 27 de juny de 2008 la tan desitjada restitució. Novament donem les gràcies a ERC per la seva empenta final. La feina feta produeix una merescuda satisfacció i justifica el temps que s'hi hagi invertit, més encara si aquesta ha estat feta gratuïtament, per amor al país, per retornar una part de la dignitat robada per un dictador al que hem doblegat la voluntat de destruir el monument més magnificent i simbòlic de Catalunya malgrat sigui en el vuitantè aniversari de l'enderrocament de les quatre columnes de Puig i Cadafalch.

s just que una democràcia restitueixi el que una dictadura va destruir Poder restituir-les ha comportat vèncer moltes dificultats, invertir moltes hores per lluitar contra la inicial incomprensió d'alguns partits o gent molesta pel simbolisme, articulistes, periodistes i, perquè no dir-ho, rebentistes catalans incapaços de veure més enllà de necessitats socials, incapaços de sentir autoestima per les pròpies arrels. Afortunadament també hem tingut la inestimable col·laboració de catalans i de no catalans d'origen que han volgut col·laborat en el projecte, gent entusiasta, de tots els estrats socials, gent que s'hi han adherit espontàniament i també personatges representatius de totes les branques de la societat: arquitectes prestigiosos, periodistes de renom, rectors de totes les universitats catalanes, notoris polítics, personalitats del món eclesiàstic, del sindical etc. Els honorables expresidents de la Generalitat i del Parlament de Catalunya i també de l'actual.

A tots ells, una vegada més els volem donar les més sinceres gràcies per haver-nos fet costat en aquesta llarga singladura; quan encara tot era incertesa. Finalment hem vist la llum de final del túnel i ens sentim molt orgullosos perquè hem recobrat part de la dignitat que totes les dictadures volen prendre als pobles que no es deixen sotmetre. Tal com es va anunciar a la roda de premsa celebrada el passat 10 de novembre a l'Ajuntament de Barcelona, es preveu l'acte de la primera pedra pel febrer de 2010 Esperem la màxima participació de la ciutadania catalana en una efemèride que no afecta solament Barcelona sinó tot Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat