Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de d'abril del 2015 | 18:07
Opinió · Societat civil
Jaume Marfany
Filòleg

12 d'abril: fent camí cap a la independència

El proper diumenge 12 d'abril, a Lleida, l'ANC celebrarà la seva III Assemblea General. Han passat ja tres anys des d'aquell mes de març de 2012 al Palau Sant Jordi quan vam constituir oficialment l'Assemblea. Tres anys en que hem fet un llarg, ràpid i productiu recorregut. L'Assemblea va néixer el 2012 en el marc d'una Catalunya autonòmica que tenia com a principal objectiu obtenir un pacte fiscal amb l'Estat espanyol.

Diumenge, tindrà lloc la nostra III Assemblea General en una Catalunya que se sent plenament sobirana i que camina, des de fa temps i amb pas decidit, cap a la seva llibertat en el marc d'una futura República catalana independent.

Diumenge ens tornarem a trobar els companys i companyes de l'ANC per, entre altres temes, aprovar la primera Ponència marc de l'Assemblea i el que serà el nostre full de ruta per al 2015-2016.

Si en feu una lectura, encara que sigui ràpida, de la nostra Ponència marc, hi podreu llegir el que ha sigut la història de l'ANC durant aquests darrers tres anys. Els objectius que ens vam plantejar, els que hem assolit i també aquells altres que no hem pogut arribar a aconseguir. Un autèntic relat que emmarca la història política de l'ANC per comprendre tot allò que hem fet i també el que encara hem de fer.
L'eix social i l'eix nacional són indestriables"
Diumenge aprovarem també el full de ruta 2015-2016. El més decisiu en la història de l'Assemblea perquè marca el camí final que hem de seguir  per assolir la independència i per construir la nova República catalana independent. Podríem sintetitzar-lo d'aquesta següent manera:

- Remarcar que ens ho juguem tot, absolutament tot, en les properes eleccions municipals del 24M i en les del 27S. Ambdues convocatòries electorals són del tot transcendentals i decisives. Cal que les forces independentistes guanyin en la majoria d'ajuntaments del país i que hi hagi també una majoria d'alcaldes i governs municipals compromesos amb la independència.

- L'eix social i l'eix nacional són indestriables. Són un únic eix que ens ha de permetre construir un país nou, aquest país que construirem entre tots, entre la societat civil, els partits polítics, les forces socials i les nostres institucions.
La III Assemblea General de l'ANC serà la darrera en que participaré com a membre del Secretariat Nacional. Ha arribat l'hora del relleu"
- Hem de guanyar el 24M i el 27S de manera inqüestionable. I, per fer-ho, només hi ha un camí, el mateix que ens ha dut fins aquí: la unitat d'acció. Aquesta unitat d'acció que s'ha començat a construir amb l'acord sobre el full de ruta per a després de les eleccions plebiscitàries, però que ha d'anar molt més enllà amb la incorporació de moltes més forces, tant polítiques com socials.

El full de ruta 2015-2016 fa una crida a la mobilització del poble català i demana --gairebé exigeix-- aquesta unitat d'acció entre la societat civil, les forces polítiques i les institucions per fer realitat la Catalunya independent.

La III Assemblea General de l'ANC serà també la darrera en que participaré com a membre del Secretariat Nacional. Ha arribat l'hora del relleu. Això, però, forma part d'una altra història sobre la qual m'agradarà reflexionar-hi més endavant. Una història plena d'experiències viscudes, d'il·lusió, d'alegries i també de responsabilitat, de tensió, de feina i d'hores i hores de reunions.

L'experiència més extraordinària que he tingut l'honor de poder viure en primera línia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jaume Marfany
Jaume Marfany
Filòleg
Opinió · Política catalana
Judici al procés d'independència
Opinió · Política catalana
2016: Un resum independentista
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Opinió · Política catalana
Del somriure a la decisió i el coratge
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Opinió · Política catalana
Enguany més que mai. A punt!
Opinió · Política catalana
Per un procés constituent, participatiu, inclusiu i transversal
Indica publicitat