Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de desembre del 2010 | 17:07
Opinió · Política

El país hi perdrà

Barcelona · El català llengua de prestigi és un dels eslògans utilitzats, tant pel Govern de Catalunya com per algunes entitats, per estendre'n l'ús, reconeixent que el prestigi és una de les característiques més importants perquè una llengua sigui usada en tots els àmbits socials.

Per això és tan important que persones destacades o que excel·leixen en el món professional, cultural, social, polític o en qualsevol altra àrea, parlin català. I, per descomptat, si la rellevància d'aquestes persones traspassa les nostre fronteres lingüístiques i culturals encara millor.

Per això es va valorar molt positivament que Benet XVI parlés en català quan va ser a Barcelona per consagrar la Sagrada família. El fet que parlés en català, en una cerimònia seguida per milions de persones d'arreu del món, és un fet important perquè, a més, de ser un símbol per als cristians és el Cap d'Estat del Vaticà.

Amb aquest gest Benet XVI ha fet més pel català que qualsevol dels caps d'estats que Catalunya ha tingut en molts anys inclòs el senyor Zapatero, l'home del tarannà. També el senyor Montilla, aviat expresident de la Generalitat, i altres dirigents socialistes han ajudat a prestigiar la llengua, perquè han fet una tria lingüística a favor del català.

També ho han fet, per exemple i entre d'altres Justo Molinero, expressant-se en molts actes públics en català, o la cantant Shakira, saludant i parlant una estona en català al concert que va fer al palau Sant Jordi.

I també ho fan els jugadors i l'entrenador del Barça quan parlen en català en rodes de premsa que es veuen per tot el món. Podem afirmar sense equivocar-nos que algunes d'aquestes persones fan més pel català que molts programes de política lingüística, per això va ser una llàstima que se n'anés del Barça Touré Yaya un dels pocs jugador estrangers que havia manifestat el desig d'aprendre català i que s'hi havia expressat en públic.

Evidentment, si Messi parlés català seria un actiu d'un valor incalculable perquè, a hores d'ara, és un símbol mundial com ho és el Barça, per això és tan important que la llengua del Barça continuï sent el català tot i que, últimament, hi ha hagut actes i parlaments públics en representació de l'entitat que no s'han fet en català.

Cal destacar que més enllà de les persones i de les juntes està l'Entitat i ens agradaria que l'eslògan que diu Més que un club continués vigent durant molts anys. La llengua catalana necessita al Barça i això cal que les diferents directives ho tinguin present perquè si ho obliden potser la qualitat esportiva hi guanyarà però el país hi perdrà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat