Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de d'octubre del 2009 | 13:08
Opinió · Política

El Govern de la monarquia no vol la pau

Barcelona · Baltasar Garzón, jutge instructor de l'Audiència Nacional espanyola, ha fet empresonar aquest dimarts deu destacats membres de l'esquerra abertzale, entre ells el qui va ser portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, i l'exsecretari general del sindicat LAB, Rafa Díez.
Aquest empresonament segueix l'anunci segons el qual Otegi haurà d'afrontar un nou judici, juntament amb Joseba Permach i Joseba Álvarez, per haver protagonitzat l'acte del velòdrom d'Anoeta, el 4 de novembre del 2004, en què Batasuna va fer pública l'oferta de negociació que va conduir a la darrera treva d'ETA. Un cop trencada la treva el juny de 2007, Otegi i la pràctica totalitat de la direcció de Batasuna van ser empresonats. Otegi havia sortit en llibertat el 30 d'agost de l'any passat, després de complir quinze mesos de presó, i havia protagonitzat diversos actes en què va anunciar per aquesta tardor nous esforços i propostes de l'esquerra abertzale per abordar una sortida democràtica al conflicte basc i la configuració d'un pol sobiranista que facilités la fi de l'activitat armada d'ETA.

Ara, tant la seva detenció com la de Rafa Díez, el principal valedor de la tesi del pol sobiranista que ell mateix va batejar com Lizarra 2 -recordant l'acord sobiranista de Lizarra que va propiciar l'anterior treva d'ETA del 1998-, és un nou obstacle que el jutge Garzón, que com és ben sabut mai no actua per lliure sinó seguint -i fins i tot, de vegades, marcant- l'estratègia del Govern espanyol, afegeix als ja existents en el camí d'una pau dialogada. Una estratègia que, ara com ara, no dóna cap indici de facilitar la represa del diàleg de pau.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat