Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de d'octubre del 2009 | 15:24
Opinió · Política

Reagrupament i la innovació política

Barcelona · Quines són les novetats que ofereix Reagrupament.cat al poble de Catalunya? Doncs moltes.
La primera és la credibilitat de qui transmet les paraules. Perquè la mateixa idea, dita al mateix auditori, en un cas arrenca el 90% de vots i a l'altre el 10% ? Per la credibilitat de l'emissor. Aquesta és una bona causa de la desafecció política que es viu en les

democràcies occidentals en general i a Catalunya en particular. El Dr. Carretero té el benefici del dubte, la força de qui necessita treballar per arribar a final de mes, però que no li cal la política per fer-ho.

La segona novetat és tornar a donar benzina al nacionalisme. No ens enganyem, si encara existim, si encara tenim noció de nació, és per que vam tenir dues declaracions unilaterals de voler ser i de dir al món que existim: Companys i Macià. Sense ells avui ja no tindríem consciència ni la tindrien els nostres enemics. Ara ens en cal una altra i si pot ser amb èxit definitiu.

Molta gent s'ha adonat - i s'ha convençut - que és més efectiu declarar unilateralment i universalment la voluntat de ser independents que deu mil campanyes per unes seleccions o signatures pel català a Europa, que ningú escolta. La gent està cansada de demanar privilegis per Catalunya que no ens toquen com a Comunidad' autònoma. I qui millor que fer-ho que aquells que no tenen dependències estranyes ni interessos personals per arribar a final de mes.

La tercera novetat és dir sense embuts que el primer eix ideològic és la independència i reagrupar-nos malgrat les ideologies clàssiques que floreixen quan tens Estat. Quan algú subordina la independència del país a una ideologia socialista vol dir que és essencialment socialista i no és independentista ni, segurament, demòcrata. Entre d'altres coses perquè et diuen que no volen un país independent governat per les dretes. Per tant, en aquest hipotètic país no es podria produir una alternativa al govern lògica en les democràcies occidentals.

La quarta idea de Reagrupament.cat és la regeneració democràtica. I què és la regeneració i l'aprofundiment democràtic? Doncs això es concreta en dos aspectes fonamentals:
El primer de tots és voler lligar la elecció de cada diputat al seu territori. Això ha de significar que no ha de ser cap problema que hi hagi llibertat de vot al Parlament dins els grups que el conformin. Reagrupament pot votar diferent. Els seus diputats seran responsables i per tant amb capacitat de decisió. Els seus diputats es guanyaran l'elecció al territori i no als despatxos del partit. Els seus diputats tindran l'obligatorietat de tenir una oficina amb atenció al públic en el territori.

El segon element de concreció de regeneració política és la transparència. El Dr. Carretero va fer públic, a través del web, la seva darrera declaració a hisenda. Els seu ingressos. Algú més ho ha fet? Després de cada acte públic es penja el cost i els ingressos conseqüents.

Per últim, quan parlem d'eficiència ens referim a l'optimització de l'administració pública. L'individu ha de ser gelós de mantenir la seva llibertat d'elecció davant l'administració. No vull que l'administració decideixi per mi, sóc responsable i vull tenir el dret a equivocar-me. En tot cas, vull ser jo qui la controli a ella.

L'exemple més clar són els informes de la Generalitat. No hauríem d'estar discutint sobre els estudis fantasmes. Aquests no s'haurien pogut encarregar ni pagar mai. En tot cas hauríem d'estar discutint si els estudis que teòricament són correctes han estat satisfactoris i si són repetitius. En definitiva, la veritable qualitat dels mateixos. A tot això ja no hi arribem perquè discutim sobre els altres.

Regeneració democràtica és poder destituir algú que fa mal ús de les dietes, de les targetes i de l'abús de poder. Regeneració democràtica és tenir un mitjans de comunicació que s'escandalitzin de la mentida i de la manca de seriositat a l'hora de complir compromisos del polític, enlloc de jugar a les declaracions tretes de context. Cal un periodisme de recerca, incisiu i no un periodisme acomodat amb el poder i corporativista.

Reagrupament és novetat, és sòlid, és engrescador. Reagrupament torna la il·lusió a aquells que creuen que el país no s'ha de conformar amb les opcions de sempre i possibilistes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat