Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de maig del 2010 | 14:40
Opinió · Política

Interior: mossos i bombers, compte enrere

Barcelona · Vaig assistir fa uns dies a l'acte de les Esquadres de Catalunya. Des de les paraules fins a les mirades, tot denotava un final de cicle, i només calia parar orella per sentir el deteriorament de l'autoestima i la "trempera". Quan de mal s'ha fet, quina irresponsabilitat.

La intervenció d'un conseller Saura cansat va ser un altre senyal del perquè d'aquesta situació. El responsable d'Interior no ha assimilat el que està passant, tot i que ho ha intentat i hi ha deixat el prestigi i, possiblement, pel seu aspecte, la salut. Em sap greu per ell i per Interior, però el cúmul d'equivocacions, iniciatives i estratègies fora de lloc es paguen, així com el nomenament d'un secretari general del Departament que ha actuat com un piròman.

La situació i el mal ja està fet, no hi ha la voluntat d'assolir les correccions necessàries, i tampoc queda temps fer-ho. Ara cal situar-se en el compte enrere, procurar que no hi hagi més problemes, més nous invents i no fer més mal.

El col·lectiu de mossos-bombers i funcionaris del departament saben que ells passaran, i ells quedaran, i cal demanar-los que tinguin esperança i autoestima; se'n sortiran.

En un futur tornarà a haver-hi un Departament d'Interior a seques, amb un conseller o consellera d'interior que els seus homes i dones sàpiguen que en tot moment i circumstància estarà amb ells, en els èxits i els fracassos. La policia de Catalunya i els bombers no van ser de CiU, ni del PSC, ni ara d'ICV, només són de les Institucions Nacionals de Catalunya.

Els propers comandaments polítics dels mossos-bombers tenen molta feina. Cal que millorin, i molt, la formació, el reciclatge, els mitjans tècnics, el desplegament territorial, i cal marcar també una estratègia clara de futur, perquè el proper Departament d'Interior signifiqui un nou pas endavant pel segle XXI.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat