Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de juny del 2012 | 16:33
Opinió · Economia
Miquel Strubell
Sociolingüista

"Fem el futut plegats?" Millor que no (i 2)

El Sr. Leí ens deia Catalunya "hauria de centrar-se en l'economia i no en la independència." També penso que si el govern espanyol invertís els seus (els nostres!) amb criteris econòmics en lloc de polítics, no les llençaria amb tanta alegria.

Fent, per exemple, línies de TGV que seran sempre escandalosament deficitàries (com Valladolid, Conca, Galícia i Extremadura. Recordem les paraules del secretari de Transports nordamericà, Ray Lahood, després de visitar la xarxa d'alta velocitat espanyola: "Vostès deuen ser molt rics, nosaltres no ens podem permetre aquesta inversió").

Un govern espanyol preocupat per l'economia construiria l'eix mediterrani, la via fèrria de transports que seria l'opció estratègicament més competitiva per a la península competís amb els ports del nord d'Europa (Rotterdam, 11,1 milions de tones de contenidors el 2011; Ambers -8,5- o Hamburg -7,9-), per l'immens volum de productes que van i vénen, a través del canal de Suez i la Mediterrània, de l'orient mitjà i de l'arc pacífic, la Xina inclosa.
Un govern espanyol preocupat per l'economia hauria acordat reduccions de peatges per fer més competitives les nostres empreses"
Un govern espanyol preocupat per l'economia hauria acabat fa temps les obres de tren per fer viables les grans infraestructures logístiques, actualment bloquejades, que han fet els xinesos al port de Barcelona. Hauria acabat les connexions de tren amb l'aeroport de Barcelona, decidides en el mateix consell de ministres que les connexions –ja estrenades─ amb Barajas. Hauria acordat amb les concessionàries de les autopistes reduccions de peatges per fer més competitives les nostres empreses.

I en lloc d'això el govern continua amb el faraònic propòsit de foradar els Pirineus pel lloc més complicat, malgrat el total rebuig de Brussel·les. Les sempre sàvies dites de la filosofia xinesa no contemplen situacions com aquesta. "Tothom ha d'estar al mateix vaixell per salvar l'economia (espanyola)", explica en sr. Leí. Però no ens diu què hem de fer els passatgers quan veiem que els oficials, tots plegats, estan foradant la quilla.

I més quan algun d'ells ha enfonsat la Comunitat de Madrid i ha tocat, qui sap si de mort, la caixa de la capital d'aquella ciutat, convertida en banc. Amb un encert lloable, "Fem el futut plegats", ens convidava un cartell d'aquest banc, fa més d'un mes. Li deu semblar bé, al sr. Leí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Strubell
Miquel Strubell
Sociolingüista
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Política catalana
Quan i com farem futur?
Opinió · Política catalana
Ja he dit que això és una guerra!
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Opinió · Política
Transitorietat
Indica publicitat