Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de setembre del 2011 | 18:02
Notícia · Unió europea

"Si Escòcia i Catalunya fossin independents, Anglaterra i Espanya perdrien un inquilí molest i guanyarien un bon veí"

L'exministre d'Empresa del govern escocès, Jim Mather, ha afirmat també que "hi ha una tendència real cap als països petits" i que ja no es necessiten grans estats "per garantir mercats interns".

Jim Mather, exministre escocès

Jim Mather, exministre d'Empresa del govern escocès, ha passat per Catalunya i, en una entrevista a l'ACN, s'ha referit a les possibilitats i oportunitats que suposaria tant per Escòcia com per Catalunya el fet d'esdevenir nous estats d'Europa. "Hi ha un vers clàssic d'una de les nostres fundadores, Winfried Ewing, que deia que quan Escòcia esdevingui independent, Anglaterra perdrà un inquilí molest i guanyarà un bon veí. I això crec que també seria veritat per a Espanya i Catalunya", ha explicat Mather. L'exministre també ha dit que el fet d'aconseguir la independència "és una oportunitat molt gran que hem d'atrapar": "què significa per a un nen català o escocès sentir-se segur amb la seva nació, igual que els nens d'Amèrica o altres països reeixits?", s'ha preguntat.

D'altra banda, Mather també s'ha mostrat convençut de la viabilitat de dos estats petits com serien l'escocès i el català. "El 1945 hi havia 74 països i ara en són 196. Hi ha una tendència real cap als països petits, ja no necessitem ser grans per garantir mercats interns, ja no necessitem ser grans per aconseguir objectius de defensa".

Finalment, sobre l'actitud que adoptaria l'Estat espanyol davant d'un hipotètic estat escocès, l'exministre ha assegurat que la pregunta s'hauria de fer a l'Estat, però que li agradaria "pensar que reconeixerien Escòcia com a Estat, tal com Anglaterra, si continuem jugant per separat a Europa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat