Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de setembre del 2011 | 18:34
Notícia · Societat civil

Somescola.cat trasllada al Parlament una proposta de resolució en defensa de la immersió lingüística

Somescola.cat ha enviat una proposta de resolució en defensa de l'escola catalana i de la immersió lingüística per tal que el Parlament l'aprovi en el debat de política general.

Font: ACN · La plataforma ha enviat el text a tots els presidents dels grups parlamentaris per tal que li puguin donar suport.

La proposta de Somescola.cat planteja al Parlament que refermi el seu compromís amb el model d'escola catalana "en llengua i en continguts" perquè és un sistema que no segrega els infants per raó de la seva llengua familiar i que contribueix a la construcció d'una societat "més democràtica, lliure i cohesionada".

La proposta consta de dos apartats, en el primer dels quals s'exposa que l'ensenyament a les escoles de Catalunya, amb el català com a llengua vehicular, ha de continuar sent un dels principals actius per aconseguir una societat cohesionada sense segregació per raons lingüístiques.

En el segon apartat, planteja que cal reforçar el model d'escola catalana millorant la seva qualitat per garantir un bon coneixement de totes les llengües, especialment de les dues oficials al final de l'escolarització obligatòria, i que a més possibiliti "el lliure exercici d'ús del català en tots els àmbits socials, econòmics i culturals".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat