Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de novembre del 2015 | 12:59
Notícia · Societat civil

Relleu pactat a la presidència d'Òmnium Cultural

L'empresari Jordi Cuixart agafarà el relleu de Quim Torra a la presidència d'Òmnium Cultural, després que la seva hagi estat l'única candidatura que s'ha presentat a les eleccions que l'entitat té previst celebrar el proper 19 de desembre.

Cuixart, nascut a Santa Perpètua de Mogoda i establert a Sabadell, és empresari i actualment ja ocupa una de les vicepresidències d'Òmnium, a la qual es va afiliar l'any 1996.

L'historiador Quim Torra, que va agafar les regnes de l'entitat el juliol passat en substitució de Muriel Casals quan aquesta va optar per concórrer a les eleccions del 27-S com a número tres de la candidatura de Junts pel Sí, va atribuir ahir la seva marxa a raons personals i es va mostrar "molt agraït" per l'experiència viscuda en els últims mesos, que ha qualificat d'"extraordinaris per a la història del nostre país". Al mateix temps ha desitjat "tota la sort" al seu substitut. "Hem intentat que el relleu fos unitari", ha afegit.

Amb Torra, marxen diversos integrants de la junta que ha dirigit Òmnium en els últims anys. Es tracta del vicepresident primer, Vicent Sanchis, i dels vocals Gerard Birbe, Lluïsa Julià, Màrius Garcia i Llorenç Maristany.

La candidatura de Jordi Cuixart la completen Marina Llansana (vicepresidència primera), Joan Vallvé (vicepresidència segona), Jordi Bosch (secretaria) i Eulàlia Solé, Elena Jiménez, Sergi Rovira, Montserrat Gimeno, Ismael Peña, Jordi Ferré i David Basora com a vocals; tots ells ja formaven part de la junta directiva sortint, i també els vocals Oriol Sagarra, Marta Colomer, Marcel Mauri i Isidor Marí, i el tresorer Pere Carles Subirà. La candidatura inclou també noves incorporacions: Lluís Duran, Marina Gay, Carme-Laura Gil, Roser Sebastià, Clàudia Pujol, Marta Garsaball, Blanca de Llobet i Òscar Gimeno.

L'assemblea per oficialitzar el relleu es farà el 19 de desembre a Barcelona, en un acte en què també se sotmetrà a aprovació el pla de treball del 2016 i el pressupost de l'entitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat