Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de setembre del 2011 | 16:58
Notícia · Societat civil

L'Observatori de la Llengua Catalana denuncia l'incompliment de la Carta Europea de les Llengües per part de l'Estat

"La raó monolingüe d'Estat s'imposa antijurídicament als compromisos internacionals que configuren l'ordre públic europeu" ha denunciat l'ens aquesta setmana.

Barcelona · L'anul·lació de la Llei de l'Aranès, les diverses i consecutives sentències d'alts tribunals espanyols en contra de la immersió lingüística i la presència de la llengua a les administracions catalanes, i la persecució dels mitjans de comunicació catalans presents al País Valencià han portat l'Observatori de la Llengua Catalana a denunciar la constant agressió de l'Estat a la llengua pròpia.

L'ens, un organisme independent que segueix i avalua la llengua catalana amb la màxima solvència i rigor acadèmics, ha decidit enviar una carta a Estrasburg aquesta setmana per informar del constant incompliment que l'Estat espanyol fa de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELRM) signada per l'Estat espanyol el 1992 i ratificada el 2001.

El document indica, també, l'absoluta passivitat de l'Estat davant la progressiva creació d'un clima social i polític contrari a la diversitat i al plurilingüisme. L'Observatori també denuncia els atacs al sistema educatiu català i les "absolutament desproporcionades" multes imposades per la Generalitat Valenciana a Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Podeu consultar l'informe de manera íntegra a la secció Documents.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat