Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de de febrer del 2012 | 20:00
Notícia · Societat civil

La Policia espanyola reté i denuncia un membre de la campanya A Balears en català per parlar en la nostra llengua

La Policia espanyola va retenir i denunciar un membre de la campanya d'Endavant a favor del català per parlar en la nostra llengua Els fets varen succeir el matí del passat dissabte durant la concentració antimonàrquica per la declaració d'Iñaki Urdangarín.

Policia a Palma

Palma·Tribuna Mallorca · Diversos membres de la policia espanyola varen iniciar un registre, sense cap motiu aparent, al jovent que portava la pancarta de l'organització juvenil Maulets. 

Fou llavors quan un company, militant d'Endavant i membre de la campanya Tenim la paraula: a Mallorca, en català!, hi va accedir, contestant en català a l'agent. De tot d'una, aquest va menysprear que s'hi adrecessin en la nostra llengua i va exigir que li parlassin en castellà, al•legant que ell era 'de Málaga' i que 'es una cuestión de respeto'. El company, que en cap moment s'havia negat a mostrar la bossa a l'agent, va dir que no tenia cap problema en parlar en castellà, tot i que no tenia l'obligació de fer-ho. L'agent es va posar nirviós i li va reiterar que estava 'obligat' a parlar en castellà. En aquest moment, el policia se'l va endur devora la furgoneta per prendre-li les dades, el va retenir i el va denunciar per 'falta de respeto a los agentes de la autoridad'. Durant la retenció, que va durar uns 10 minuts, un policia va insinuar que es produiria una detenció. 

No va ser l'únic cas d'agressió lingüística que es va produir aquell migdia, denuncia Endavant. Altres joves també varen ser vexats per parlar en català i se'ls va advertir i amenaçar amb que 'hablen español, porqué estamos en España'. 

La campanya "Tenim la paraula: a Mallorca, en català!" vol mostrar el seu suport al company i denunciar l'actitud feixista i il•legal de la policia espanyola. Així mateix, anuncia que prendrà mesures legals i que seguirà denunciant qualsevol cas d'agressió o discriminació lingüística.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat