Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de novembre del 2012 | 19:06
Notícia · Societat civil

"El sobiranisme és majoritari al carrer i al Parlament"

Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han destacat la majoria nacional resultant de la darrera convocatòria a les urnes a Catalunya.

Barcelona · Les esperades valoracions de tres de les entitats de la societat civil catalana més destacades i amb més suport, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), s'han fet públiques aquesta setmana.

En una roda de premsa la Presidenta dÒmnium, Muriel Casals, ha expressat l'optimisme de l'entitat per la jornada del 25-N: "Després de la manifestació de l'11 de setembre i dels comicis de diumenge passat ja es pot dir que el sobiranisme és majoritari al carrer i al Parlament".

Casals ha recordat que amb una participació pròpia d'un referèndum (70%), els resultats "són clars: 87 de 135 diputats són favorables a l'exercici del dret a l'autodeterminació". Les entitats han expressat de manera conjunta el seu compromís per continuar treballant des de la societat civil per enfortir un procés que "ja està en marxa" i que ha de culminar amb un referèndum per la independència del país.

Per la seva banda, Carme Forcadell, Presidenta de l'Assemblea (ANC) ha afirmat que amb els comicis s'ha passat d'un Parlament autonòmic "a un Parlament sobiranista", un fet que ha qualificat "d'històric". Forcadell ha destacat la important participació que hi ha hagut a les eleccions i ha instat els partits a tirar endavant la consulta seguint el mandat del poble."El 25 de novembre ha guanyat l'independentisme. Cal un govern fort" ha sentenciat Forcadell, qui també ha dit que l'ANC continuarà la seva tasca a favor per a tal de convèncer els indecisos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat