Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de d'octubre del 2011 | 19:04
Notícia · Societat civil

El Seminari Blanquerna Jove analitzarà el futur de Mallorca en clau juvenil els propers 8 i 9 d'octubre a Alcúdia

El Grup Blanquerna és una entitat vinculada a l'Obra Cultural Balear que treballa el pensament i la reflexió en clau nacionalista, humanista i progressista.

Tribuna Mallorca · En aquesta seminari, obert al públic i que arriba a la seva tercera edició (les dues anteriors foren el 1998 i el 2010), es pretén donar èmfasi a una formació integral per a adol•lescents i joves de fins a 21 anys. Així, els temes que el Blanquerna sempre ha tengut molt present des de la seva fundació, com la defensa d'una ètica democràtica, el valor de la pluralitat i la transversalitat, la cultura de pau, els drets lingüístics o la vindicació de la justícia social i l'equitat econòmica seran els eixos bàsics durant la trobada juvenil que tendrà lloc a l'Alberg de La Victòria, a Alcúdia.

D'aquesta manera, ponents com Arcadi Oliveres, professor d'Economia de la UAB i president de Justícia i Pau; Jordi Calvo, doctor en Cultura de Pau per la Universitat Jaume I de Castelló i director del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs; Carolina Ares, filòloga i periodista o Tomeu Martí, coordinador de l'Obra Cultural Balear, impartiran les sessions durant tot el cap de setmana, que tendrà la seva vessant lúdica amb un concert-festa jove dissabte a la nit.

Per al Grup Blanquerna, "aquest seminari adreçat a les generacions més joves que s'incorporen als moviments en defensa de la llengua, la cultura i la identitat nacional de Mallorca, arriba en el moment més adequat, donat el context sociopolític que vivim a les Balears, amb un govern del Partit Popular clarament escorat en l'extremisme antimallorquí".

El Grup Blanquerna és un espai de debat i reflexió, plural i transversal que, des de posicions crítiques i transformadores, treballa al servei de les Illes Balears i els Països Catalans. El seu objectiu és, mitjançant l'estudi i l'anàlisi, oferir a la ciutadania i especialment al jovent, eines interdisciplinars per entendre i afrontar els reptes que el segle XXI portarà a Mallorca, a les Illes Balears i als Països Catalans; a la Mediterrània, a Europa i al món; així com advocar per la globalització de les llibertats civils i nacionals, la justícia social, la igualtat, la solidaritat i la defensa dels drets humans i ecològics. El Grup Blanquerna és una entitat germana de l'Obra Cultural Balear.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat