Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de de maig del 2011 | 18:49
Notícia · Societat civil

"Condemnen el valencià a desaparèixer en un període de 20 anys"

Escola Valenciana ha convocat pel proper 9 de juny tres concentracions massives a València, Alacant i Castelló, per denunciar la política de supressió de la llengua pròpia a l'ensenyament públic del País Valencià.

Barcelona · La decisió unilateral del conseller d'Educació en funcions, Alejandro Font de Mora, de suprimir les línies de valencià a l'escola i substituïr-les per una línia única han sulfurat el sector educatiu al País Valencià i bona part de la societat civil. Escola Valenciana ha anunciat avui tres manifestacions multitudinàries pel proper 9 de juny a les ciutats de València, Alacant i Castelló, coincidint amb la sessió de constitució de les Corts.

El president de l'entitat educativa, Vicent Moreno, ha denunciat a través d'un comunicat que l'aplicació d'un nou model educatiu requereix "d'un gran consens, com el que es va generar amb la Llei d'Ús i Ensenyament fa 27 anys, que no va tenir cap vot en contra a les Corts Valencianes", motiu pel qual aquesta nova reforma unilateral del conseller Font de Mora no seguiria el compliment de la normativa ni dels decrets curriculars de primària i secundària.

"Les línies en valencià garanteixen l'aprenentatge de castellà, anglès i valencià, l'únic motiu per suprimir-les és polític", ha destacat Vicent Moreno, qui ha sentenciat que la nova norma "només provocarà alumnes monolingües pel simple motiu que a la societat les dues llengües no tenen la mateixa presència". "Eliminar les línies de valencià és condemnar-lo a la seva desaparició en un termini de 20 anys" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat