Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de d'abril del 2011 | 19:14
Notícia · Societat civil

Conclou l'Acampallengua 2011 amb un èxit massiu de participació

Tres mil joves d'arreu de Mallorca van acampar al municipi mallorquí de Campos, als quals s'hi van afegir milers més durant la trobada.

Tribuna Mallorca · Amb un grapat d'activitats que omplien l'agenda de dissabte i diumenge i amb noves propostes com "l'Acampatapa" o les actuacions de grups novells, des de Joves de Mallorca per la Llengua destaquen que s'han complert les expectatives d'assistència . Va haver-hi activitats per tots el gustos, tallers de ball, de contacontes, de cuina, conferències des de l'espai UIB, campionat d'escacs...i el dissabte vespre el moment més esperat per tots el joves participants, el concert protagonitzat per "Obrint Pas", que van aprofitar per presentar el seu nou treball "Coratge", "Ocults", que tornen a trepitjar els escenaris després de deu anys, els mallorquins "Oprimits" i els eivissencs "Porta Lait". Un cop acabat el concert va haver-hi punxa-discos per fer ballar els joves, fins ben entrada la matinada.

L'Acampallengua és una iniciativa que es duu a terme des de fa catorze anys promoguda per Joves de Mallorca per la LLengua. Es tracta d'una trobada juvenil que té lloc cada any a un municipi diferent de Mallorca, amb l'objectiu de mobilitzar els joves a favor de la llengua catalana.

Des de Joves de Mallorca per la Llengua, s'ha volgut recordar que "la situació de la nostra llengua continua estant molt lluny de la normalitat. És per això que, com a entitat i com a moviment juvenil, cal que ens mantinguem vigilants" . Segons el Joves, "Els participants en aquest Acampallengua constatam els entrebancs a l'ús normal de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears. Si bé l'ús de l'idioma ha avançat en diversos camps, els progressos han estat lents, i els retrocessos experimentats molt preocupants. Els atacs que rep actualment la llengua no són més que la continuació d'una campanya de mentides i tergiversacions iniciada durant els darrers anys".

"En aquest sentit, cal assenyalar pel seu nom els culpables de les agressions que pretenen negar el dret que tenim les mallorquines i els mallorquins de fer servir la llengua catalana sempre i arreu, i que no són altres que l'actual cúpula del Partit Popular i un sector extremista molt minoritari", han conclòs

Per tot això, els Joves de Mallorca per la Llengua han demanat que, "els polítics d'aquesta terra deixin de fer demagògia i partidisme amb la llengua catalana. El català és la llengua de Mallorca, una llengua que, tot i ser la pròpia de l'illa, es troba en una situació de desavantatge i que cal protegir i fomentar. Per això demanam que, d'una vegada per totes, es deixi de fer partidisme amb el català i que es reconegui per part de tots els partits polítics la indiscutible unitat de la llengua catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat