Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 de de gener del 2011 | 16:37
Notícia · Societat civil

"Sembla que tots els catòlics del món puguin ser patriotes menys els fidels de Catalunya"

Barcelona · El secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, Joan Enric Vives, ha fet aquesta setmana una passa més enllà en el reconeixement de la realitat catalana al si de l'Església i ha reivindicat la importància del patriotisme català en la commemoració dels 25 anys d'Arrels Cristianes de Catalunya.

Joan Enric Vives ha sentenciat que el paper de l'episcopat català "s'ha mantingut i perseverat en la doctrina d'Arrels Cristianes" i ha exigit el reconeixement de la realitat nacional catalana perquè "fins que l'Església no s'arriba a integrar en una cultura, l'Evangeli no hi arrela i la fe no és prou viva".

A l'acte, Vives ha lamentat que a la brunete mediàtica es digui "que Arrels o la seva reivindicació era un nou nacionalisme exhacerbat, causant de la secularització, de la descristianització, de la manca de vocacions, i tots el mals que vulgueu..." i ha assegurat que es poden "llegir a l'ABC" afirmacions com aquestes: "Diuen que no tenim vocacions perquè som nacionalistes. Doncs que ho preguntin a Salamanca, que ara tenen zero seminaristes".

"Sembla que tots els catòlics del món puguin ser patriotes menys els fidels de Catalunya, i que tots els bisbes podrien ser patriotes menys els nostres" ha conclòs el secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat