Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de d'octubre del 2010 | 15:33
Notícia · Societat civil

La Plataforma per la Llengua exigeix al Govern la retirada del veto a Televisió Sense Fronteres

Barcelona · La negativa unilateral del Govern Zapatero a la ILP Televisió Sense Fronteres ha sorprès i indignat bona part de la societat civil catalana en les hores posteriors a la notificació d'aquesta postura. Després de les reaccions dels líders republicans a Catalunya i al País Valencià, ara, una de les entitats adherides a la Iniciativa Legislativa Popular en favor de la lliure circulació de la llengua i la cultura pròpies a través dels mitjans de comunicació, la Plataforma per la Llengua, ha expressat avui mateix la seva indignació.

La Plataforma ha exigit al Govern, en un comunicat de premsa, la retirada immediata del veto polític de l'executiu de Zapatero basat en excuses econòmiques. Per això, l'entitat catalana ha denunciat la coacció que suposa la negativa del Govern a la llibertat d'expressió de les més de 600.000 persones adherides al manifest i les 200 entitats que recolzen la ILP Televisió Sense Fronteres. A més, la Plataforma ha recordat el dret de la llengua catalana a ser present als mitjans de comunicació i el dret a la lliure circulació de les emissions en català per tot l'àmbit lingüístic.

La Plataforma per la Llengua ha indicat, també, que no entén la decisió sospitosament poc argumentada de prohibir de manera taxativa la lliure recepció de TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a tot el País Valencià, i ha sentenciat que, tot i el veto, l'entitat en favor de l'ús de la llengua catalana continua recolzant els tres objectius amb els quals des d'un principi es va presentar la ILP per part d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV): Legalitzar l'emissió de TV3 al País Valencià, reconèixer l'existència d'altres llengües (a banda del castellà) a l'Estat espanyol i l'existència d'un territori de llengua catalana, i admetre l'àmbit cultural i de comunicació català que permeti l'intercanvi d'emissions de tots els mitjans en la mateixa llengua sense cap acord previ de reciprocitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat